sursa foto:  agerpres.ro

Klaus Iohannis a semnat! Aceste persoane vor fi scutite de impozit

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, o lege de modificare a Codului Fiscal în sensul clarificării regimului fiscal al „nomazilor digitali”.

Legea încurajează desfăşurarea în România a activităţilor specifice desfăşurate de nomazii digitali, prin stabilirea regimului fiscal aplicabil, respectiv scutirea de la plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum și a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate pentru 183 de zile din timpul unui an calendaristic.

„Dacă în România am reuşi să atragem doar 2.000 de nomazi digitali, care să cheltuiască, în medie, 2.000 de euro în ţară, într-un an am ajunge să avem aproape 50.000.000 de euro aduşi în economia naţională. Croaţia, care a implementat viza de nomazi digitali în 2020, reuşeşte să atragă lunar 10.000 de nomazi digitali”, au spus parlamentarii, la dezbaterea proiectului.

Legea prevede că nomazii digitali nu vor fi dublu impozitați: ei vor putea sta în România până la șase luni, într-o perioadă de 12 luni consecutive, fără să fie obligați să plătească impozit pe venit sau contribuții sociale ;i abia după 183 de zile sunt obligați să depună un chestionar pentru stabilirea reședinței fiscale în România, urmând să plătească taxe și impozite ca oricare alt român.

Nomadul digital este definit prin lege drept `străinul care este angajat cu un contract de muncă la o companie înregistrată în afara României și care prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor sau care deține o companie înregistrată în afara României, în cadrul căreia prestează servicii prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor și poate desfășura activitatea de angajat sau activitatea din cadrul companiei, de la distanță, prin folosirea tehnologiei informației și comunicațiilor”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare