Klaus Iohannis a decis- Vești uriașe pentru o categorie de angajați

Vești uriașe pentru o categorie de angajați! Președintele Klaus Iohannis a decis! Acești angajați vor avea parte de beneficii uriașe.

După o lungă perioada de deliberări în Parlament, Legea nr. 215/2019 pentru modificarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, a ajuns și la Cotroceni unde președintele statului a promulgat-o și va începe să se aplice la 3 zile după publicarea în Monitorul Oficial.

Care sunt noile reglementări

Măsurile acestei noi legi îi vizează pe cei care au lucrat în condiții deosebite de muncă, adică cei care și-au desfășurat activitatea în astfel de condiții vor putea de acum să iasă și mai devreme la pensie.

Legea spune că cei care au lucrat în condiții grele sau deosebite vor avea li se va adăuga la vechime 4 luni la fiecare an față de 3 luni la fiecare an, cum era până acum.

Noua reglementare schimbă și modul de calcul al reducerii vârstei standard de pensionare. Reducerea vârstei de pensionare se va putea face din primul an de cotizare în astfel de condiții de muncă și nu după 6 ani de cotizare în condiții deosebite.

Vezi și:

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare