sursa foto:  g4media.ro

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

E scandal uriaș între PNL și PSD! Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii și Protecție Sociale din Guvernul Orban, a acuzat, pe pagina de socializare, că unii oameni numiți politic în instituția pe care o conduce nu vor să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare afiliate MMPS.

Ea l-a dat exemplu pe Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, instalat în funcție de fosta șefă a Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Ulterior, Vasilcoiu i-a dat o replică pe Facebook, acuzând-o de fake-news.

Vezi și EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

„Exemplu de fake news și PNL-ista mincinoasa și ticăloasă: eu mi-am dat demisia pe 4 Noiembrie, ei spun pe 13 ca nu m-as lasa dus”, a fost reacția lui Cristian Vasilcoiu.

Bugetul.ro l-a contactat pe fostul ziarist, întrebându-l dacă are și o dovadă care să-i susțină spusele.

Cristian Vasilcoiu ne-a prezentat un e-mail pe care l-a transmis conducerii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie, la 8 noiembrie, prin care a informat instituția că mandatul său de membru în Consiliul de Administrație a fost suspendat, la cererea sa, ca urmare a numirii sale în funcția de consilier al Secretarului Camerei Deputaților. Mai mult, conform e-mail-ului, Vasilcoiu le-a transmis membrilor conducerii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile și Pielărie că, odată cu plecarea sa de la Ministerul Muncii, mandatul său a încetat de drept.

Ce a spus Violeta Alexandru

„Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Vezi și Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare. De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare.
Am rezolvat eu lucrurile.

Vezi și EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

1709 Lei/ lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru toate celelalte am solicitat informațiile Ministerului Educației și le vom publica îndată ce le primim.
#Transparență #LaMuncă”, a susținut ministrul Violeta Alexandru.

Inclusiv în documentul prezentat de Violeta Alexandru, Vasilcoiu apare ca suspendat din proprie inițiativă

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare