sursa foto:  turnulsfatului.ro

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Rezultatul catastrofal obținut la alegerile prezidențiale îi va aduce lui Dan Barna sfârșitul. Barna a reușit „performanța” să ducă USR-PLUS de la 22%, la alegerile europarlamentare, la 14%, la alegerile prezidențiale, și este doar o chestiune de timp până când va fi „executat”.

Acum se pune întrebarea cine îi va lua locul lui Dan Barna, iar singurul care pare să aibă șanse reale este nimeni altul decât fostul președinte al USR, Nicușor Dan.

Bugetul.ro a încercat să-l contacteze telefonic pe Nicușor Dan, pentru a vorbi despre situația din USR, dar deputatul ne-a comunicat, printr-un SMS, că, din cauza unor probleme personale, nu va avea ieșiri publice în această săptămână.

Vezi și Planul secret de schimbare a lui Dan Barna de la conducerea USR! Florian Coldea se implică direct (surse)

Nicușor Dan, întâlnire strategică cu Coldea, pentru preluarea USR?

În luna octombrie, după dezvăluirile făcute de RISE Project despre Dan Barna, ZIUAnews a dezvăluit că Nicușor Dan ar fi avut o întâlnire cu Florian Coldea, găzduită de un apropiat al celor doi, Petre Badea.

La vremea respectivă, Coldea, cel considerat artizanul USR-ului, i-ar fi promis lui Dan atât sprijin pentru (re)preluarea USR de la Barna, cât și pentru candidatura la Primaria Bucuresti, unde fostul lider al Uniunii are șanse reale.

Nicușor Dan a infirmat, însă, că această întâlnire ar fi avut loc.

Vezi și EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Susținut de cel mai fervent critic al lui Barna

Chiar dacă a fost înlăturat de ceva timp de la șefia formațiunii, Nicușor Dan încă beneficiază de sprijin din partea „greilor” din partid.

El este susținut de Cosette Chichirău, lider USR Iași, una dintre cele mai acide voci care l-au atacat pe Dan Barna, președintele cu un picior în groapă al USR.

Luni, la B1 TV, în emisiunea „Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, Chichirău a anunțat că Nicușor Dan trebuie să fie candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei, nu Vlad Voiculescu, preferatul lui Dan Barna.

„Bineînțeles că nu! Nicușor Dan trebuie să fie candidatul USR-PLUS, că e cel mai calificat candidat, și-a dedicat viața Bucureștiului, cunoaște problemele orașului, cunoaște orașul, are competențe, nu vorbește aiurea și nu vrea o funcție doar pentru că o vrea. Nu contează că e fondatorul USR, contează că e un candidat calificat”, a declarat Cosette Chichirău, întrebată dacă l-ar lansa pe Vlad Voiculescu drept contracandidat al Gabrielei Firea și al lui Nicușor Dan.

Barna, la mâna membrilor USR

Surse ale Realitatea Plus susțin că liderii USR i-au reproșat lui Dan Barna strategia adoptată în campanie, mai ales în zona de comunicare. În PLUS, sunt voci care cer fuziunea celor două partide din alianță și ar vrea să modifice anumite prevederi din protocol.

Se pare că deputatul Tudor Benga, membru în Biroul Național al USR, le-a cerut demisiile din funcțiile de conducere în partid lui Dan Barna, lui Cătălin Drulă (șeful de campanie) și lui Ionuț Moșteanu (șeful comunicării USR), informează sursa citată.

Benga i se alătură, astfel, lui Cosette Chichirău, care și ea criticat rezultatul obținut de Dan Barna.

După mai multe discuții și analize, Dan Barna le-a dat asigurări celor din USR că-și va pune mandatul pe masă și va solicita un vot de încredere din partea membrilor de partid, cel mai probabil prin intermediul unui vot electronic, metoda preferată de USR pentru a-i consulta pe cei din partid.

Vezi și Se dau noi tichete- Cine sunt românii care vor beneficia de ele

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare