sursa foto:  Facebook

Klaus Iohannis a luat decizia în privința candidaturii la NATO: „Nu intenționez nici să mă retrag, nici să negociez altceva”

Președintele României, Klaus Iohannis, este în continuare încrezător că ar putea câștiga șefia Alianței Nord-Atlantice, chiar dacă Statele Unite ale Americi au transmis că îl susțin pe contracandidatul său, Mark Rutte.  

Liderul de la Cotroceni a precizat într-o conferință de presă susținută împreună cu Charles Michel că nu intenționează să își retragă candidatura pentru funcție de secretar general al NATO și nici să negocieze o altă funcție la nivel european. Klaus Iohannis a mai spus că a văzut că alți oficiali străini au anunțat susținerea pentru premierul olandez Mark Rutte, pentru această poziție, însă consideră în continuare că șansele sale sunt rezonabil.

NATO se află în plin proces de dezbatere și căutare a consensului cu privire la numele următorului secretar general al Alianței Nord-Atlantice, dar poziția Washingtonului este aceea că îl susține pe deplin pentru această funcție pe actualul premier olandez Mark Rutte, deși apreciază faptul că președintele Klaus Iohannis, „un prieten”, a decis să intre în competiție, a susținut ambasadoarea SUA la NATO, Julianne Smith. Ambasadorul a transmis că în prezent ambasadorii celor 32 de țări membre NATO discută și dezbat argumentele pro și contra celor doi candidați. Aceasta a adăugat că speră ca în săptămânile următoare să se ajungă la un consens, dar a precizat că nu se știe care va fi momentul exact.

Citește și: Americanii și-au luat mâna de pe Klaus Iohannis, iar visul acestuia de a fi șeful NATO e aproape năruit. Ce reacție a avut ambasadorul SUA

Klaus Iohannis: Nu intenționez să mă retrag

Întrebat despre faptul că mai mulți lideri străini au spus că îl susține pe Mark Rutte și dacă, în acest context ia în calcul să își retragă candidatura pentru șefia NATO sau dacă va negocia o altă funcție la nivel european, Klaus Iohannis a spus că nu se retrage și nici nu va negocia altceva.

„Nu intenţionez nici să mă retrag, nici să negociez altceva. Mă concentrez pe NATO. Şi da, sunt câteva afirmaţii în spaţiul public. În continuare consider că şansele mele sunt rezonabile”, a declarat Klaus Iohannis

Vezi și: Salariul fabulos al lui Mircea Geoană la NATO. Sute de mii de euro anual intră în contul secretarului general adjunct al alianței

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare