sursa foto:  Inquam Photos/George Calin

Klaus Iohannis, înaintea Summitului NATO: ‘Rusia să fie declarată amenințarea semnificativă pentru NATO, fiindcă asta este’

Președintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, înainte de Summitul NATO de la Madrid, că țara noastră dorește ca Rusia să fie declarată amenințarea semnificativă pentru NATO.

Mai mult, șeful statului a cerut o întărire semnificativă a flancului Estic. Klaus Iohannis apreciază că în țara noastră ar trebui să vină mai multe trupe străine, pentru ca România să fie la adăpost în aceste vremuri de război.

„Ne așteptăm, bunăoară, să se decidă o consolidare semnificativă a flancului Estic, unde suntem noi situați. Asta însemnând că ne așteptăm la o creștere semnificativă a numărului militarilor aliați care vor fi staționați pe flancul Estic și, implicit, și la noi în România.

Ne așteptăm ca zona Mării Negre, unde ne găsim și unde se desfășoară războiul, să fie declarată zonă de interes strategic pentru NATO.

Ne așteptăm ca cea mai importantă zonă de pericol să fie declarată Rusia. Deci, Rusia să fie declarată amenințarea semnificativă pentru NATO, fiindcă asta este.

Ne așteptăm ca grupurile de luptă care au fost propuse spre constituire pe flancul Estic să devină mai mari, să devină brigăzi”, a afirmat șeful statului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare