sursa foto:  Inquam Photos/George Călin

La 24 de ore de la incidentul de la Victor Babeș, Vlad Voiculescu reacționează și contrazice Poliția Capitalei!

Noi informații contradictorii în privința incidentului de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că a anunțat Poliția cu privire la incident. Însă, marți, într-un comunicat de presă, Poliția Capitalei a precizat că s-a sesizat din oficiu.

Am ajuns la spital între 18:30 și 19:00. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru cei transferați.

Cu domnul doctor Arafat am vorbit, de asemenea, după ora 18:00. Am întrebat dacă Poliția a fost anunțată, nu mi s-a confirmat acest lucru. Așa că am rugat să fie anunțată Poliția”, a spus Vlad Voiculescu.

Varianta lui Vlad Voiculescu a fost confirmată și de Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„La ora 19:25, ministrul a solicitat să fie anunțată Poliția”, a susținut și Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Vezi și Încercând să-l acopere pe Vlad Voiculescu, Andreea Moldovan se face de râs! Îl contrazice chiar pe ministrul Sănătății

Poliția Capitalei: Polițiștii din cadrul Serviciului Omoruri s-au sesizat din oficiu

Pe de altă parte, DGPMB a spus că Serviciul Omoruri s-au autosesizat în acest caz.

La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic „Victor Babeș” București au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist.

În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului , unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei”, a transmis, marți, Poliția Capitalei.

Șeful DSU, Raed Arafat: Gavriș știa deja ceea ce s-a întâmplat

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că a discutat prin telefon cu comisarul Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, încă din după-amiaza zilei de luni, 12 aprilie, iar acesta i-a spus că știe deja despre cazul de la „Victor Babeș” și că o echipă de la Serviciul Omoruri va lucra la această anchetă.

„Nu ştiu ora la care a fost înştiinţată Poliţia, dar personal am vorbit cu adjunctul Poliţiei Capitalei, cu domnul Gavriş. Ştia deja ceea ce s-a întâmplat. Mi-a spus că se pregăteşte echipă să meargă acolo şi echipa a mers acolo”, a spus Arafat.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare