sursa foto:  feedler.ro

La limită! Ce îi cere Călin Popescu Tăriceanu lui Grindeanu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni, după discuțiile avute cu reprezentanții UDMR, că Uniunea nu va fi o piedică în calea „a ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment”.

„Am participat mai devreme la o reuniune în trei împreună cu partenerii noștri din coaliția de guvernare, cu PSD, și cu UDMR la discuții referitoare la situația politică și la soluționarea crizei în care suntem. Sigur că atitudinea și decizia pe care o va lua UDMR le vom afla după ce vor discuta acest lucru în grupurile parlamentare, așa cum este prevăzut în statutul lor, dar ei și-au arătat o disponibilitate în a nu se constitui într-o piedică în ceea ce trebuie să facă majoritatea parlamentară în acest moment. (…) Lucrurile sunt acum clare pentru toată lumea, există o majoritate care susține moțiunea de cenzură fără să fie nevoie de UDMR, această majoritate bazându-se pe PSD și ALDE”, a spus Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Vezi și Cazul Burnei revine! Noi detalii uimitoare din culise – interese ascun

În acest context, președintele Senatului i-a cerut premierului Grindeanu „o minimă responsabilitate și luciditate” pentru a nu mai ajunge la un vot pe moțiunea de cenzură.

„Simt nevoia să fac un apel la o minimă luciditate și responsabilitate din partea premierului Grindeanu pentru a detensiona situația fără să fie nevoie să mai ajungem la un vot în cadrul unei moțiuni de cenzură. Cred că ar face bine să reflecteze cu responsabilitatea pe care o incumbă calitatea pe care a avut-o și pe care încă formal o deține, aceea de premier al României, și să gândească care e cea mai bună formulă. Această formulă de confruntare nu este oportună”, a spus Tăriceanu.

Vezi și Previziune sumbră despre viitorul lui Grindeanu: „În oricare situație…”

Declarația momentului! Ce funcție va ocupa Sorin Grindeanu

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.