sursa foto:  aa.com.tr

Laura Codruța Kovesi desființează ideea că România este printre cele mai corupte state din UE: ‘Nu este așa! Nu cred că România este un stat mai corupt decât alte state!’

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în prezent șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, desființează ideea că România este printre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, o idee care a tot fost rostogolită în spațiul public în ultimii ani.

Laura Codruța Kovesi subliniază că această percepție este una greșită. Mai mult, ea a punctat că, dacă în unele state nu se fac investigații, nu înseamnă că sunt curate și că nu este corupție acolo.

Șefa Parchetului European a precizat, pentru Euronews.ro, că nu crede că România este un stat mai corupt decât alte state.

Kovesi: „Nu cred că România este un stat mai corupt decât alte state”

Cred că este o percepție greșită. Am auzit de multe ori că unii consideră că România este printre cele mai corupte țări ale UE. Nu este așa! Am o viziune de ansamblu asupra 22 de state membre și pot să spun că faptul că în anumite state membre nu se fac investigații nu înseamnă că sunt curate și că nu este corupție.

În România ne-am asumat niște realități, s-au făcut niște eforturi. Avem o legislație. Avem profesioniști în magistratură. Sistemul de justiție este unul dintre cele mai bune din Europa.

Sunt și probleme, dar modul în care se lucrează și profesionalismul lor nu poate fi pus la îndoială.

Faptul că sunt cazuri de corupție pe care le investigăm nu înseamnă că România este un stat corupt sau este mai corupt decât alte state.

Fraudă cu TVA este în toate statele membre. Cazul Admiral în care au fost implicate 9.000 de companii, 600 de persoane și s-au creat pagube de peste 2,2 miliarde de euro ne-a arătat că aceste fraude s-au comis pe teritoriul tuturor statelor membre ale UE, inclusiv pe teritoriul celor cinci state membre care nu participă în UE.

Nu cred că România este un stat mai corupt decât alte state”, a afirma ea, pentru Euronews.ro.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare