sursa foto:  Twitter

Laura Codruța Kovesi, la întâlnirea cu Zelenski: Dacă Ucraina cade, Rusia nu se va opri

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, s-a întâlnit astăzi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Kovesi a precizat că, în timp de război, corupția este trădare. Mai mult, șefa EPPO a punctat că, dacă Ucraina cade, Rusia nu se va opri în Ucraina.

„Este un privilegiu să mă aflu astăzi aici; un privilegiu la care nu aș renunța pentru nimic în lume”, și-a început discursul procurorul-șef european.

„Aș dori să le mulțumesc gazdelor noastre, bărbații și femeile libere din Ucraina, pentru că ne apără pe toți cu puterea voinței lor. Întâlnirile ca aceasta contribuie la formarea unei înțelegeri comune a situației. Prietenii noștri ucraineni au puterea de voință necesară, dar puterea rezistenței lor la agresiunea rusă depinde în mare măsură de sprijinul nostru. Una este să îl declarăm și alta este să îl oferim. Una este să ne exprimăm solidaritatea și alta este să exprimăm o soartă comună”, a spus Kovesi.

„Dacă Ucraina cade, Rusia nu se va opri”

Nu doar pentru că viețile ucrainenilor sunt sacrificate pentru ca noi, ceilalți, să trăim în pace. Nu doar pentru că, dacă Ucraina cade, Rusia nu se va opri. Nu doar pentru că adevăratul obiectiv al agresorilor nu este. Sunt aici pentru a lua poziție, alături de voi, împotriva noului avatar al răului radical”, a afirmat Codruța Kovesi.

„În timp de război, corupția este trădare. Noi doi avem aceeași înțelegere a ceea ce este în joc. Mențineți încrederea cu consecvență în lupta împotriva corupției. Am stabilit deja un cadru pentru o cooperare eficientă. Suntem pe deplin aliniați”, a mai spus ea.

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare