sursa foto:  romanialibera.ro

Lia Olguța Vasilescu avertizează: `Guvernul Orban condamnă spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare`!

Lia Olguța Vasilescu acuză Guvernul Orban că a redus bugetul Sănătății cu 22%, de la 14,9 miliarde lei, la 11,5 miliarde. Fostul ministru mai spune că „Guvernul Orban condamnă spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare”.

Lia Olguța Vasilescu a declarat, pe facebook, că măsura luată de Guvernul Orban, de a tăia bugetul la sănătate, va duce la desființarea spitalelor. „Guvernul Orban condamnă spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare2, a subliniat Olguța Vasilescu.

„Anul acesta bugetul a fost făcut de PNL și a fost asumat unilateral de guvernul Orban. Liberalii au redus bugetul Sănătății cu 22%, de la 14,9 miliarde lei, la 11,5 miliarde. Cel mai grav e că cei mai mulți bani au fost tăiați de la spitale, adică -39%! Pe lângă tăierea acestor bani, puținul rămas este direcționat către spitalele private în urma deciziei Guvernului Orban de a privatiza Sănătatea. În acest fel, Guvernul Orban condamnă spitalele de stat la subfinanțare și chiar la desființare. Amintim în acest sens fraza celebră din programul de guvernare al PNL referitoare la „Comasarea spitalelor care nu sunt performante financiar

După ce a tăiat bugetul la Sănătate și a împărțit puținii bani rămași cu spitalele private, PNL încearcă să dea vina pe PSD, pe motiv că au „moștenit” un buget prost.
Ministrul Victor Costache minte cu ticăloșie atunci când spune că haosul declanșat de guvernul Orban, în domeniul Sănătății este unul provocat de un buget moștenit de la PSD. Anul trecut PSD a alocat Sănătății cel mai mare buget din ultimii 30 de ani.”, a scris fostul ministru.

Vezi și:E oficial! Se vor da amenzi de până la 6.000 de lei

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

Un lider USR, făcut praf din interior: ‘A trăit pe banii furați de la statul român

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare