sursa foto:  Inquam Photos

Lider PSD, despre venirea lui Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului: ‘În momentul în care există o înțelegere între Guvern și sindicate, a doua zi se poate face această rocadă. Avem un protocol’

Deputatul PSD Gabriel Zetea a precizat că rocada guvernamentală se va face ”în momentul în care există o înțelegere între Guvern și sindicate”.

 

În ceea ce privește protocolul de guvernare, vicepreședintele PSD a menționat că ”în cel mai rău caz se va respecta”, deoarece poate fi îmbunătățit.

Când se va face rocada guvernamentală

Preluarea mandatului de premier de către social democrați se va face ”în momentul în care greva se va finaliza” susține Gabriel Zetea, făcând referire la protestele profesorilor. În ciuda faptului că surse politice au menționat o variantă luată în calcul, ca premierul Nicolae Ciucă să demisioneze luni, vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea a declarat că ”în acest moment există o altă prioritate, greva profesorilor”.

Da, se va face rocada guvernamentală, fără niciun fel de discuții. E un protocol care va fi respectat. PSD este un partener de cuvânt, sperăm că și partenerii de guvernare, PNL și UDMR sunt parteneri de cuvânt, dar sigur în acest moment există o altă prioritate (…) criza din sistemul de educație, greva profesorilor.

În momentul în care greva se va finaliza, în momentul în care există o înțelegere între Guvern și sindicate, a doua zi se poate face această rocadă, pentru că lucrurile sunt deja discutate. Avem un protocol care va fi respectat în cel mai rău caz”, a declarat vicepreședintele PSD.

PSD își dorește în continuare negocierea protocolului de guvernare și păstrarea Ministerului Transporturilor

Negocierile protocolului de Coaliție revin la acest moment în același punct în care se aflau înaintea începerii grevei profesorilor. PSD își dorește păstrarea Ministerului Transporturilor și mandatul lui Sorin Grindeanu, a mai spus Gabriel Zetea. Varianta respectării ”ad litteram” a protocolului inițial este luată în calcul de social democrați ”în cel mai rău caz”, a menționat vicepreședintele PSD.

Există această intenție până la urmă și din partea PSD și sigur există și din partea PNL. Protocolul pe care l-am semnat acum un an și jumătate poate să fie îmbunătățit. În cel mai rău caz el va fi respectat ad litteram. Noi avem o înțelegere pentru a aduce modificări protocolului, trebuie ca toate părțile implicate să fie de acord. Partidul Social Democrat poate să vină să facă o propunere, spre exemplu legat de Ministerul Transporturilor”, a spus Gabriel Zetea, conform gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare