sursa foto:  stirileprotv.ro

LIVE Video: Proteste masive în Germania față de restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19

Un tribunal regional german a dat sâmbătă undă verde pentru demonstraţii în masă plănuite la Berlin împotriva restricţiilor privind coronavirusul, luând o decizie care anulează interdicţia din capitală în legătură astfel de proteste. Mii de oameni se află, la această oră, pe străzile capitalei germane.

Poliţia s-a pregătit pentru violenţe în contextul în care activişti care se opun măsurilor legate de virus au făcut apel la următorii lor de pe reţelele de socializare din Europa să se înarmeze şi să se adune la Berlin.

Activiştii, furioşi din cauza deciziei Berlinului de a interzice demonstraţii după ce participanţii la un marş recent nu au purtat măşti şi nu au păstrat distanţa socială, au inundat municipalitatea cu mii de cereri pentru proteste suplimentare în weekend.

„Adunările pregătite de diferite iniţiative pentru 29 august împotriva politicii privind coronavirusul a guvernelor federal şi de landuri pot avea loc”, a stabilit instanţa.

Până acum Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât multe dintre celelalte state europene, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea la un nivel scăzut a numărului de infectări şi decese.

Însă creşterea numărului de infectări zilnice s-a accelerat în ultimele săptămâni, la fel ca în mare parte din lume.

Vineri, cancelarul german Angela Merkel le-a cerut cetăţenilor să menţină garda sus împotriva virusului. „Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios”, a spus ea.

Citește și:

De-a dreptul penibil! Șpagă în pizza și ciorbe pentru polițiști. Anchetatorii stăteau la filaj ca să le numere porțiile de mâncare

SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Lovitură devastatoare dată de Academia SRI! A deschis 32 de procese împotriva plagiatorilor de doctorate

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare