sursa foto:  realitatea.net

Liviu Dragnea a decis! Ce se va întâmpla cu banii pentru primării – Mesaj pentru Gabriela Firea

Șeful Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost prezent, miercuri, la ședința Asociației Municipilor din România, acolo unde au avut loc discuții despre buget.

La întâlnire a fost prezentă și Gabriela Firea, în contextul în care edilul general al Capitalei a reproșat că din bugetul Primărie se taie 25%, adică 180 milioane euro, scrie Știripesurse.ro.

Dragnea i-a transmis Gabrielei Firea, după mai bine de 4 ore de discuții, că trebuie să se înțeleagă cu ceilalți primari de sector despre cum vor vi împărțiți banii Bucureștiului.

„Eu le-am promis că vor avea bugete mai mari ca anul trecut. Eu am spus că trebuie să se ducă toți primarii de sectoare și primarul general la Ministerul de Finanțe, iar toți 7 trebuie să decidă cum se împart banii. Ei trebuie să se hotărască. Cum decid ei așa va aproba și Parlamentul. Banii Bucureștiului trebuie să îi împartă primarii de sectoare cu primarul general. Toți banii Bucureștiului rămân la ei.

Banii suplimentari pentru autoritățile locale vor veni din TVA.

Eu i-am ascultat. Le-am spus că în discuțiile cu reprezentații Guvernului și cu dl Tăriceanu vor avea bugeturile de anul trecut și o parte din municipii vor avea veniturile mai mari. E o creștere de 27% pe toată administrația locală din cotele defalcate. Vor fi niște modificări. Adică Guvernul va suplimenta de la Guvernul de stat, acolo unde orice localitate care nu poate acoperi toată creșterea. Se mărește cota care rămâne la localitate la 60%. Guvernul va aloca sumele necesare. Dacă cumva vreun sat și vreun județ primește nu le acoperă. La consiliile județene vor merge cu 450 lei pe locuitor ca să fie o limită minimă și la localități însoțitorii personalor cu handicap”, a afirmat Liviu Dragnea.

Vezi și Mare atenție,șoferi! Riscați amenzi uriașe pentru această faptă

Atenție! O nouă alertă alimentară în România! Anunț făcut de un gigant de pe piață

Toți șoferii sunt vizați! Această schimbare a codului rutier vă poate aduce amenzi usturătoare

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare