sursa foto:  gsp.ro

Liviu Dragnea eliberează atomica: „Este posibil ca România să devină o țară independentă energetic”

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a aruncat bomba! Joi, acesta a declarat că este posibil ca România să devină o țară independentă energetic.

Mai mult, liderul PSD a atacat și problema gazelor din Marea Neagră.

„Dincolo de discuţiile care au apărut în spaţiul public, dincolo de excesele la care dacă te uiţi cu atenţie îţi cam dai seama din partea căror servicii apar şi căror interese majore vin, pentru că discutăm aici de posiblitatea ca România să devină o ţară total independentă energetic, ceea ce conferă un statut la care puţini dintre noi visau, pe de altă parte, poate să fie o sursă serioasă de putere pentru România pentru că poate deveni un hub regional şi un distribuitor de energie în zona noastră la vecinii noştri, ceea ce îi va creşte puterea de influenţă. În al treilea rând, o sursă importantă de venituri la bugetul de stat”, a declarat Dragnea.

Între potenţialele avantaje el a enumerat crearea de locuri de muncă bine plătite şi a arătat că trebuie găsit un echilibru în Parlament referitor la viitorul energetic al ţării.

„În aceste zile trebuie să luăm nişte decizii foarte importante, pentru că am văzut şi nişte acuzaţii ce vom face noi aici. (…) Şi trebuie să avem curajul, tăria, înţelepciunea să găsim un echilibru corect între interesele noastre legitime şi de a obţine aceste avantaje de care am vorbit, şi interesul legitim, firesc al companiilor care vor să investească sume uriaşe şi vor să facă şi profit. Ce ne interesează, printre altele, este ca nu toată cantitatea de gaze care se extrage din Marea Neagră să iasă din România.

Aşa ceva este inacceptabil. Cu toate problemele care au apărut şi care pot apărea, la asta nu se poate ceda. De asta este important să punem în lege o cotă serioasă, importantă din producţia de gaze din Marea Neagră, care să fie vândută transparent pe piaţa din România. (…) Este o şansă pe care nu o putem pierde, pentru că nimeni nu poate ierta pe nimeni, dacă gazele din subsolul românesc traversează România şi participă la dezvoltarea economică a ţărilor din jur.

Astăzi, mâine, în zilele următoare, până se termină sesiunea extraordinară, va trebui să fie un vot şi trebuie să găsim un echilibru corect pentru ca totuşi investiţia să se facă”, a precizat preşedintele PSD, conform ecopolitic.ro.

Vezi și Decizie majoră referitoare la Antena 3! Trustul Intact a făcut acest anunț

EXCLUSIV! Răsturnare de situație! DNA dinamitează spusele unuia dintre șefii din Poliție, acuzați că fabrică dosare!

Probleme serioase pentru cei care deţin aceste modele de telefoane: Un bug software ar putea trimite la întâmplare toate pozele din telefon

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare