Lovitură dură! E lege- Aceste locuințe nu vor mai putea fi inchiriate

Un proiect de lege care a trecut deja de Senat prevede ca închirierea  de apartamente în blocurile cu risc seismic să fie interzisă.

Guvernul a aprobat în luna martie a anului 2023 un proiect de lege care prevede mai multe reguli noi pentru clădirile cu risc seismic. Una dintre acestea este interdicția de închiriere sau cedare în comodat sau folosință a apartamentelor în blocurile de locuință clasificate cu risc seismic I. Între timp, legislația în domeniu a avansat, iar apartamentele care se află în blocuri cu risc seismic I ar urma să fie interzise la închiriere

Conform proiectului de lege care a trecut deja de Senat, sunt vizate de lege imobilele care se pot prăbuși în cazul unui cutremur cu magnitudine 7. Această inițiativă îi aparține fostului ministru al dezvoltării Attila Cseke (UDMR), scrie Fanatik. De altfel, din august 2023, se interzic activitățile comerciale sau afișele publicitare în blocuri cu risc seismic I și II.

Propunerea a venit după cele două cutremure consecutive produse pe 13 și 14 februarie (cu magnitudine de 5,2 și 5,7) dintr-o zonă nouă ca seismicitate pentru România, Oltenia, dar și cel devastator din Turcia, ocazie cu care s-au constatat deficiențe mari la construcția clădirilor.

 

Atenție!

Pentru a fi publicată în Monitoul Oficial, legea trebuie să treacă de Camera Deputaţilor şi să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare