Lovitură dură! Olguța Vasilescu trage semnalul de alarmă- Ce salarii ar putea fi tăiate

Olguța Vasilescu trage semnalul de alarmă! Aceasra spune că dacă se va renunța la OUG114 ar dispărea salariul minim de 500 de euro, nu ar mai crește pensia minima cu 10% și nici profesorii nu ar mai  beneficia de creșterile salariale.

„Văd o întreagă retorică împotriva OUG 114, din partea unor oameni care habar nu au măcar ce conţine, dar care o atacă din „principiu”, pentru că e făcută de „hoţii de la PSD” care bagă „economia în colaps”.

  1. Nu ar mai crește pensia minimă cu 10%, de la 640 lei la 704 lei, cum e prevăzut pentru 1 septembrie. Deci, ce le spuneţi pensionarilor?
  2. În al doilea rând, ar dispărea salariul minim de 500 euro, net, în mână, pentru angajații din construcții. Deci, voi vreți să le tăiaţi salariile angajaților din acest sector.
  3. În al treilea rând, dacă s-ar abroga OUG 114, dascălii nu vor mai avea, la 1 septembrie, creșterea de salarii la nivelul din anul 2022, prevăzut în Legea salarizării, la fel cum a fost în cazul medicilor. Deci, voi nu vreţi să mai crească salariile profesorilor.
  4. În al patrulea rând, abrogarea OUG 114 ar da frâu liber la creșterea tarifelor la gaze și energie electrică pentru populație, creștere pe care tocmai am oprit-o prin plafonarea acestor tarife. Deci, spuneţi cetățenilor că vreți să le crească din nou facturile la energie și gaze naturale! Continuați să mințiți oamenii că din cauza OUG 114 le-ar fi crescut semnificativ facturile la utilități până în momentul plafonării tarifelor. În realitate, prețurile sunt aproximativ aceleași față de decembrie 2018 când a fost emisă ordonanța – e un plus de doar 1% în cazul energiei electrice și de doar 0,63% în cazul gazelor naturale.
  5. În al cincilea rând, abrogarea OUG 114 ar însemna să le luăm înapoi taxa auto celor peste 1 milion de români cărora tocmai le-am restituit acești bani.
  6. În al șaselea rând, abrogarea OUG 114 ar însemna anularea Fondului de Dezvoltare și Investiții. Asta ar însemna să anulăm toate cele peste 1.500 de proiecte depuse în valoare de 3,5 miliarde euro. Sute dintre aceste proiecte aparțin unor primari PNL. Ce le veți spune când vă veți întoarce în circumscripțiile voastre, stimați parlamentari liberali? Că domnul Orban v-a pus să votați împotriva proiectelor primarilor voștri?
  7. În al șaptelea rând, dacă abrogam OUG 114, ar însemna să revenim la calculul ratelor pe baza ROBOR – un indicator care a crescut în mod fals ratele a sute de mii de români.

Pot continua această listă a efectelor negative pe care le-ar produce abrogarea OUG 114. Dacă veți veni la guvernare n-aveți decât să o abrogați. Va fi răspunderea voastră! Dar măcar nu minţiţi despre efectele ei! Puneţi mâna şi citiţi-o înainte să daţi cu pietre!”, susține Vasilescu pe o rețea de socializare.

 

Vezi și

SURSE Ultima mișcare a Vioricăi Dăncilă restabilește situația! ‘Legea tăcerii’, ridicată!

SURSE Informații de la Casa Groazei! Șmecheria făcută de Gheorghe Dincă

Ministrul de Interne a dat ordin! Lovitură pentru polițiști

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare