sursa foto:  b1.ro

Lovitură dură pentru Ion Cristoiu, a pierdut procesul cu Mădălin Hodor

Gazetarul Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul Mădălin Hodor. Judecătorii au respins apelul în procesul pe care Cristoiu i l-a intentat lui Hodor după ce a fost deconspirat cu numele de colaborator al Securității „COROIU”.

Istoricul Mădălin Hodor a fost dat în judecată de gazetarul Ion Cristoiu, după ce a publicat o listă cu foști colaboratori ai Securității comuniste în care apărea și numele editorialistului. Hodor a anunțat că a câștigat definitiv procesul cu Ion Cristoiu.

”Hodor 1- Securitatea Veche și Nouă, o multumesc celor puțini care m-au ajutat. Fără sprijinul lor nu ajungeam aici. Mulțumiri speciale avocatei mele.
Ca să închei pe un ton optimist, mă ofer sa îl ajut pe „maestrul Coroiu ” sa strângă banii pe care urmează să îi plătească drept cheltuieli de judecată. Îi propun să facem împreuna o „emisiune” pe canalul dânsului de Youtube”, anunță istoricul Hodor pe Facebook.

Documentele prezentate de Hodor în instanță arată că ziaristul e menționat ca „SURSĂ”, cât și ca „OBIECTIV”, sub numele conspirativ „COROIU”.

Este același nume despre care a vorbit în urmă cu un deceniu tribunul Corneliu Vadim Tudor.

La acea vreme, Ion Cristoiu a negat informațiile și a câștigat un proces în acest sens, judecat în lipsa documentelor prezentate acum de Hodor.

„Tocmai am primit vestea că recursul domnului Cristoiu in procesul pe care mi l-a înaintat a fost respins. Sper sa afle și dansul pe acesta cale, ca să aiba o zi bună. O merită.

Pentru cei care nu au urmărit procesul, Ion Cristoiu m-a dat în judecată pentru o afirmație făcută de mine într-un interviu dat Ramonei Ursu, pentru publicația NewsWeek. Întrebat fiind dacă Ion Cristoiu se află pe listele colaboratorilor Securității (era vorba despre cele trei liste publicate de mine în revista 22) raspunsul meu a fost „Da”.

La data respectivă publicasem doar două liste și anunțasem publicarea celei de a treia. Am spus că Ion Cristoiu se afla pe a treia lista și că ea urmează să fie publicată în revista 22.

Înainte de acest interviu, prietenii din CNSAS ai domnului Cristoiu au aflat că el se afla pe această listă și că urmează sa apara.
Cum nu mai puteau opri publicarea listelor (au încercat din greu, dar nu au reusit) au început presiunile asupra mea.

Doi colegi au făcut plângeri la Comisia de Disciplină a doua zi după ce „Evenimentul Zilei” cerea imperios să fiu „dat afară” ( invocând alte motive, dar motivul erau listele) am fost anchetat într-o ședință a Colegiului CNSAS (chipurile pentru a explica de ce și cum am publicat listele, în realitate pentru a fi intimidat și pentru ca domnul Cazemir Ionescu să încerce să insaileze acuzații de „furt de documente” și să mă acuze ca am publicat listele ilegal) apoi „Evenimentul Zilei” a început o campanie de discreditare ( la care vârf de lance au fost Marius Oprea, Andronic și încă vreo câțiva „specialişti” care se întreceau în a demonstra că eu nu sunt un istoric credibil, ca listele respective sunt contrafăcute și câte si mai câte).

Au urmat pe rând: retragerea acreditarilor ca cercetător ( adică interdicția de mai accesa documente din arhiva CNSAS in scop de publicare sau cercetare, valabilă până astazi) sancțiune disciplinară cu reducerea salariului pe trei luni de zile cu 15%.

Apoi domnul Cristoiu m-a acţionat în judecată. Au anunțat și alții intenția să îl urmeze, doar doamna Lucia Hossu a și făcut-o.
Procesul a parcurs toate etapele, și am câștigat pe rând în fond, apel și acum recurs. Odată cu respingere recursului pot spune că acest episod s-a terminat definitiv și că a rămas exact cum am spus: Cristoiu este „Coroiu” al Securității. Eu mi-am făcut datoria. Ce anume decide societatea românească să facă în privinţa acestui fapt probat nu mai este în puterile mele.

Continui sa plătesc pentru asta și pentru restul numelor de pe liste. Dar, ca de obicei, sunt optimist. Trăim în vremea mea, nu in vremea lor. A lor dispare în fiecare zi câte puţin. Si dacă este ceva ce as vrea să transmit că demersul început de mine asta este.

Vremea voastră a apus. Nu veţi opri adevărul să iasă din arhive, nu mai puteţi să le țineți închise, nu mai puteţi decide voi cine și ce anume trebuie sau nu să știe. Si dacă mă opriți pe mine, nu o să puteţi să îi opriți pe toți cei care citesc rândurile astea și văd că se poate. Vă bazați pe abuz, frică și obediență unor slugi gata să vă execute ordinele. Dar ăștia sunt egali cu zero. Irelevanti în afară borcanului în care stau.

În procesul deschis pentru a contesta sancțiunea disciplinară sunt în faza de apel. Depus de CNSAS după ce am câștigat în fond și susținut prin angajarea casei de avocatură Fenechiu ( vedeti ultima inițiativă legislativă a domnului Fenechiu și veți înțelege de ce).

În procesul intentat de Lucia Hossu am câștigat în fond și aștept motivarea instanței.
Mi se mai pregateste ceva, dar despre asta voi vorbi la timpul potrivit.
Între timp mi s-au luat atribuțiile de serviciu pe care le aveam la momentul publicării listelor, am fost mutat disciplinar (sub pretextul „interesului institutiei”) și am înghițit atâtea mizerii in 3 ani, cât ar fi făcut pe oricine să plece din CNSAS (ceea ce era și idea și motivul pentru care uite că nu am vrut să plec).

Propunere acidă pentru „maestrul Coroiu”: Emisiune despre „marii turnători din presa comunistă. Formatori de opinie astăzi!”

Cam atat deocamdată.
Hodor 1- Securitatea Veche și Nouă 0
Multumesc celor puțini care m-au ajutat. Fără sprijinul lor nu ajungeam aici. Mulțumiri speciale avocatei mele.
Ca să închei pe un ton optimist, mă ofer să îl ajut pe „maestrul Coroiu ” să strângă banii pe care urmează să îi plătească drept cheltuieli de judecată. Îi propun să facem împreună o „emisiune” pe canalul dânsului de Youtbe.
Cu titlul „Mari turnători din presa comunistă. Formatori de opinie astăzi”.
Mai jos, spre aducere aminte, documentele de unde a început totul.
Va urma”, transmite Hodor pe contul său de socializare, informează gândul.ro

Citeşte şi:

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare