sursa foto:  stirimondene.fanatik.

Lovitură pentru elevi! Legile Educației se modifică

Au fost reluate discuțiile din Parlament  pe Legile Educației, iar un nou amendament introdus prevede posibilitatea ca elevii să poată fi exmatriculați pentru fapte grave.

Această prevedere îi va afecta inclusiv pe elevii din ciclul primar obligatoriu, cei care până acum nu puteau fi exmatriculați.

”(2) Exmatricularea beneficiarilor primari pe perioada învățământului obligatoriu poate fi realizată numai in situații grave, în urma încălcării normelor de disciplină în spațiul școlar, în vederea protejării dreptului la educație al celorlalți beneficiari primari. Exmatricularea poate fi dispusă numai după parcurgerea unei proceduri disciplinare care garantează dreptul la apărare și contestație.”, se arată în amendamentul admis.

Amendamentul vine în contextul unor scandaluri care au zguduit sistemul de educație. Elevi care au lovit profesorii cu arme albe, elevi care și-au umilit profesorii sau alte probleme de acest tip. Tocmai de aceea se ia în considerare posibilitatea exmatriculării elevilor, inclusiv în ciclul primar.

În ceea ce privește amendamentul referitor la diversitatea în școli, contestat de Biserica Ortodoxă, discuțiile continuă și nu s-a ajuns la un numitor comun.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare