faliment

sursa foto:  ziaruldevalcea.ro

UPDATE! Drept la replică!Lovitură pentru mii de salariați! O importantă fabrică a intrat în faliment – sunt DOAR patru în toată țara

Lovitură pentru mii de salariați! O importantă fabrică a intrat în faliment, după aproape șapte ani petrecuți în insolvență. Conform site-ului oficial, aceasta avea 17.000 de angajați.

Aceasta era una dintre cele patru astfel de fabrici din România. În decembrie 2010, FABRICA DE ZAHAR BOD SA s-a cerut în insolvenţă, solicitarea a fost admisă de Tribunalul Braşov pe data de 18 ianuarie 2011, iar primul tabel preliminar al creanţelor prezenta o masă credaă de 93.818.201 lei, informează supervizor.ro. Sursa citată titrează că „După 7 ani de insolvență, fabrica de zahăr BOD a intrat în faliment”.

Administratorul judiciar CENŢU SPRL a publicat doar două tabele preliminare ale creanţelor şi unul „definitiv rectificat/completat”, ultimul fiind din august 2012. Acționarul majoritar din acte are 84 de ani și se numește Elena Plătică. De asemenea, conform sursei citate, Ioana OPRESCU, care deţine 11% din capitalul social, a împlinit 88 de ani.

Conform site-ului oficial al fabricii BOD,  aceasta „este una dintre cele patru fabrici producatoare de zahar din tara, fiind singura societate de acest tip cu capital integral romanesc si avand arondata cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahar. Cultura sfeclei de zahar reprezinta principala cultura agricola din judetele Brasov, Covasna si Harghita, fiind singura activitate agricola eficienta cu rezultate sigure si constante. De mentionat este ca 80% din cultura agricola a judetelor Brasov si Covasna este data de sfecla de zahar si cartof astfel incat populatia rurala din aceste zone depinde in mare parte de productia celor doua culturi. Fabrica de Zahar Bod sustine cultivarea sfeclei de zahar si in judetele limitrofe, respectiv in Sibiu si Alba.

Peste 780 de ferme mari plus 1200 ferme mici sunt implicate in procesul agricol al culturii de sfecla de zahar, acestea furnizand materia prima necesara productiei anuale. Conform evidentei AJOFM Brasov, fermele antementionate sustin un numar de cca 17.000 de angajati care au un loc de munca stabil datorita functionarii societatii. Aceste date releva importanta fabricii sub aspect economic si social in judetele mentionate.

UPDATE! Drept la replică!

Singurul producător român de zahăr, fabrica Bod din Brașov, funcţionează la capacitate maximă, neîntrerupt de 128 de ani
În urma informațiilor false apărute în presă, compania Fabrica de Zahăr Bod, singurul producător de zahăr din sfeclă cu capital românesc, face următoarele precizări:
Fabrica de Zahăr Bod, fondată acum 128 de ani, este funcţională la capacitate maximă din punct de vedere operațional. Din punct de vedere al structurii acționariatului, schimbarea cea mai importantă constă în crearea unei noi entități juridice în care principalii acționari (aproape 50%) sunt fermierii din județele Brașov-Covasna. Decizia a fost determinată de faptul că foștii acționari sunt fie foarte în vârstă, fie o parte dintre ei au decedat.
Prin urmare, cei 350 de angajaţi nu au niciun motiv de îngrijorare. Salariile sunt plătite la zi, la fel şi obligaţiile către stat, informații care pot fi verificate foarte ușor.
„În pofida ştirilor alarmiste şi false lansate pe piaţă în ultimele zile, nu se pune problema trimiterii în șomaj a vreunui angajat al fabricii Bod. În acest sezon, compania a produs deja peste 28.000 de tone de zahăr, dar încă procesul de producţie este departe de a fi încheiat, dat fiind că avem încă multă materia primă pe stoc. Totodată, vom continua livrarea către hypermarket-uri a singurului zahăr românesc de pe piaţă rafinat exclusiv din sfeclă de zahăr”, subliniază Cornelia Crevean, purtătorul de cuvânt al Fabricii de Zahăr Bod.
Datorită procesului de retehnologizare, Fabrica de Zahăr Bod, care funcţionează neîntrerupt din 1889, are cel mai înalt randament de prelucare: și-a dublat capacitatea de producţie și s-a clasat printre primele 30 din Uniunea Europeană în ceea ce privește eficienţa procesării sfeclei de zahăr.
Dintre cele 39 de fabrici de zahăr existente în România în 1989, mai funcţionează doar patru, cea din Braşov fiind singura societate de acest tip cu capital integral românesc și având arondată cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahăr.
Despre Fabrica de Zahăr BOD
• Fabrica de Zahăr Bod susține cultivarea sfeclei de zahăr și în județele limitrofe – Sibiu și Alba. Mai mult, trebuie spus că 30% dintre acţionarii Fabricii de Zahăr Bod SA sunt cultivatorii de sfeclă.
• În prezent, peste 780 de ferme mari şi 1.200 de ferme mici sunt implicate în procesul agricol al culturii de sfeclă de zahăr, acestea furnizând materia primă necesară producției anuale. Conform evidențelor de la AJOFM Brașov, aceste ferme susțin circa 17.000 de angajați care au un loc de muncă stabil datorită funcționării fabricii din Bod.
• Cultura sfeclei de zahăr reprezintă una dinte principalele culturi agricole din județele Brașov, Covasna și Harghita, fiind singura activitate agricolă eficientă cu rezultate sigure și constante: 80% din cultura agricolă a județelor Brasov si Covasna este de sfecla de zahăr și cartof.
• Fabrica de Zahăr Bod SA este una dintre supravieţuitoarele tuturor regimurilor politice postdecembrite. A trecut prin două Războaie Mondiale, Unirea de la 1918, două cutremure puternice (1940 şi 1977), două reconstrucţii, naţionalizarea, revoluţia română de la 1989, ani secetoşi, incendii şi inundaţii, lipsă de apă pentru fabricaţi, etc. S-a încercat inclusiv preluarea ostilă pentru a fi închisă şi vândută la fier vechi.
 Vezi și Un COLOS canadian intră ÎN FORȚĂ pe piața din România! 45 de puncte de lucru, deschise – sute de joburi, puse la bătaie!

Peste 10.000 de persoane sunt vizate! Dacia a făcut anunțul mult așteptat

Un producător turc dă o mega-lovitură în România: Creează sute de locuri de muncă printr-o nouă fabrică

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare