sursa foto:  turdanews.ro

Lovitură pentru proprietarii de terenuri-Se anunță controale în lanț! Riscă amenzi usturătoare

2019 vine cu noi obligații pentru proprietarii de terenuri. Se anunță controale în lanț și foarte mulți oameni riscă să încaseze amenzi usturătoare.

Din 2019, autoritățile locale vor face o inventariere a terenurilor pe care crește buruiana ambrozia, conform unui nou act normativ. Astfel, proprietarii persoane fizice și juridice vor primi somații până la începutul lunii iunie, iar în iulie vor fi supuși controalelor. Cei care nu vor distruge ambrozia vor risca amenzi de până la 20.000 de lei.

Proprietarii sunt obligați să ia anual măsuri pentru distrugerea buruienii ambrozia până la data de 30 iunie.

Potrivit avocatnet.ro, autoritățile locale vor identifica și inventaria anual terenurile infestate cu ambrozie primăvara, până la data de 20 mai. Apoi, până la data de 5 iunie, proprietarii terenurilor infestate cu ambrozie vor fi somați să ia măsuri.

În perioada 1 – 15 iulie, autoritățile locale vor desfășura primul val de controale la proprietarii de terenuri, pentru a vedea dacă aceștia au luat măsuri de combatere a ambroziei. Cine n-a respectat obligația legală va primi un proces-verbal cu sancțiunea „avertisment”.

Apoi, în perioada 16 – 31 iulie, autoritățile locale vor desfășura al doilea val de controale, în cadrul căruia se vor da amenzi proprietarilor de terenuri care tot n-au luat măsuri după avertizare. Totuși, autoritățile vor putea efectua și controale suplimentare acolo sunt sunt semnalate focare de infestare cu ambrozie.

Potrivit Legii ambroziei, dacă proprietarii de terenuri ignoră obligația de a lua măsuri de combatere a ambroziei până la 30 iunie, autoritățile le dau avertismente. Însă ignorarea avertismentului duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Vezi și Ieșire explozivă a lui Rareș Bogdan! Reacție distrugătoare la adresa Guvernului, după un articol publicat de Bugetul.ro

EXCLUSIV! Caz halucinant! Creștere uluitoare a celei mai mari pensii din România – Ministerul Olguței Vasilescu reacționează

Răsturnare de situație! Declarație-surpriză a lui Eugen Teodorovici

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare