sursa foto:  national.ro

Lovitură pentru românii care cumpără benzină ieftină din Ungaria! Ordinul dat de Viktor Orban: Doar mașinile cu numere de Ungaria pot alimenta, la preț plafonat, din benzinării!

Românii care locuiesc în apropierea graniței cu Ungaria și care până acum au trecut granița în statul vecin, pentru a face plinul la mașină, au primit, de azi, o lovitură dură.

Începând de astăzi, doar autoturismele cu numere de Ungaria vor putea alimenta cu combustibil la preţ plafonat în benzinăriile din Ungaria.

Automobilele înmatriculate în străinătate vor cumpăra combustibili la preţurile pieţei, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI. În condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, susţine Gergely Gulyas, informează Antena 3.

„Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de „abuz”, numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare