sursa foto:  realitatea.net

Lucian Bode, despre noile echipamente ce vor intra în dotarea serviciilor de urgență: ‘Consolidează statutul României de partener de încredere la nivel internațional’

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că cele opt autospeciale de stingere cu pulbere cumpărate şi cele 15 microbuze de transport donate, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, care vor intra în dotarea serviciilor pentru situaţii de urgenţă, reprezintă o confirmare a preocupărilor constante de modernizare şi de creştere a calităţii misiunilor de răspuns la situaţii de urgenţă.

 

Ministrul Lucian Bode a afirmat că ”tot acest proces de modernizare în care se încadrează achiziţiile recente consolidează statutul României de partener de încredere la nivel internaţional”.

 

”Noile echipamente recepţionate astăzi vor aduce un plus de siguranţă pentru cetăţenii din ţara noastră”

 

Această nouă achiziţie, respectiv donaţie de echipamente (…) reprezintă o confirmare a preocupărilor noastre constante de modernizare şi de creştere a calităţii misiunilor de răspuns la situaţii de urgenţă. Astfel, cele două categorii de echipamente care au fost achiziţionate în cadrul proiectului „Viziune 2020”, mă refer la cele opt autospeciale de stingere cu pulbere, respectiv la cele 15 microbuze de transport, donate prin proiectul finanţat din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie – Misiunea din România, cu sprijinul SUA şi al Republicii Coreea de Sud, au un aport deosebit la creşterea rezilienţei sistemului de răspuns la situaţii de urgenţă din România.

Noile echipamente recepţionate astăzi, în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, care vor intra în dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, vor aduce un plus de siguranţă pentru cetăţenii din ţara noastră, dar şi din statele unde vom desfăşura acţiuni de sprijin, aşa cum am făcut de fiecare dată când am fost solicitaţi„, a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, cu cele opt autospeciale se poate interveni pentru stingerea incendiilor de mari proporţii, în obiective industriale mari, iar cele 15 microbuze vor fi utilizate pentru a răspunde nevoilor de transport în diferite situaţii de urgenţă, echipamente care vor completa capabilităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o structură cu un rol esenţial în asigurarea unui răspuns integrat şi profesionist în misiunile de protejare şi salvare a vieţii.

Bode a adăugat că aceste achiziţii consolidează statutul României de partener de încredere la nivel internaţional, fapt deja dovedit cu ocazia numeroaselor intervenţii în sprijinul altor state.

Tot acest proces de modernizare în care se încadrează achiziţiile recente consolidează statutul României de partener de încredere la nivel internaţional, fapt dovedit şi cu ocazia numeroaselor intervenţii în sprijinul altor state, ale căror comunităţi s-au confruntat cu situaţii dramatice. Cu atât mai mult în această perioadă, în care sunt încercate securitatea şi stabilitatea atâtor naţiuni, este nevoie de cât mai multe parteneriate, de un efort conjugat pentru contracararea efectelor asupra economiilor naţionale, asupra vieţii sociale în ansamblul său şi pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor„, a subliniat ministrul.

El s-a referit, de asemenea, la sprijinul „ferm” pe care România, alături de celelalte state europene şi de SUA, îl acordă refugiaţilor ucraineni.

De mai bine de un an, alături de celelalte state europene şi de partenerii americani, România este angajată ferm în acordarea de sprijin cetăţenilor ucraineni care au fugit din calea războiului. Demersurile realizate de structurile MAI pentru gestionarea acestei crize a refugiaţilor, pe diferite paliere de sprijin, au demonstrat încă o dată că doar prin solidaritate şi implicare putem contribui la restabilirea acelui echilibru care să permită un curs cât mai aproape de normalitate al vieţii şi care să ofere speranţe.

Efortul instituţional a fost şi este unul însemnat şi a presupus şi presupune în continuare angajarea efectivă a tuturor resurselor materiale şi umane, precum şi adaptarea rapidă a întregului sistem de răspuns pentru a face faţă noilor situaţii şi provocări (…).

Sistemul de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă în România reprezintă un etalon în ceea ce priveşte capacitatea de adaptare, iar asta se datorează eficienţei şi profesionalismului confirmat în multitudinea de misiuni atât din punct de vedere operaţional, cât şi din punct de vedere decizional„, a punctat ministrul Bode.

La evenimentul prilejuit de intrarea în dotarea IGSU a opt autospeciale de stingere cu pulbere, achiziţionate în cadrul proiectului „Viziune 2020”, respectiv primirea unei donaţii, ce constă în 15 microbuze de transport, prin proiectul finanţat din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie – Misiunea din România, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii şi al Republicii Coreei de Sud, au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Kathleen Kavalec, ambasadorul Republicii Coreei de Sud în România, Rim Kap-Soo, şeful misiunii Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în România, Mircea Mocanu, secretarul de stat, şeful DSU, dr. Raed Arafat, şi inspectorul general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare