sursa foto:  infomures.ro

Ludovic Orban îl ironizează pe Petre Daea: ‘Uitați de secetă și prezentați ciocălăul la control’

Fostul premier al României, Ludovic Orban, îl ironizează pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, după declarațiile acestuia din urmă privitoare la lanul de porumb.

Ludovic Orban le transmite fermierilor să uite de secetă și să se ducă cu „ciocălăul la control”, pentru a le număra „Daea boabele”.

„Fermieri, uitați de secetă și prezentați ciocălăul la control, să vă numere Daea boabele! Evident, noaptea!… a minții!

P.S. Nu am înțeles clar dacă era vorba de ciocălău sau de ciucălău. Nu prea este unu și același lucru. Oricum, și într-un caz și în celălalt, nu sunt boabe de numărat oricât l-ar ține Daea în mână”, scrie, pe Facebook, Ludovic Orban.

Declarația lui Petre Daea

„Un știulete când l-a luat un agronom în mână, se uită la trei lucruri: În primul rând dacă e cald. Și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușele și ai luat ciocălăul în mână e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Asta demonstrează că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. Situația este peste tot, dat fiind faptul că există această temperatură ridicată.

În al doilea rând, când intri în lanul de porumb și iei știuletele în mână, primul lucru îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare. Aici e o poveste tehnică care nu merită să…Numărăm rândurile, boabele, știm masa 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea…și știu exact ce produce”, a mai spus oficialul din Guvern, la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare