sursa foto:  ziaristii.com

Ludovic Orban, mesaj dur pentru doctori: Să-și facă datoria! Este misiunea pe care și-au asumat-o

Ludovic Orban a transmis, în direct la Digi24, un mesaj dur tuturor medicilor din țară.

„Să-și facă datoria. Noi ne străduim pentru a asigura echipamentele de protecție. Faptul că au apărut penurii se datorează unei conjuncturi internaționale, dar suntem prezenți și uzăm de toate pârghiile pe care le avem la dispoziție

Să trateze toți pacienții. Noi am restrâns numărul de internări, să aplice toate procedurile care sunt reglementate de OMS, cât și de DSP.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Trebuie un triaj și o tratare diferențiată. Am pus la dispoziția spitalelor acele corutir pentru ca triajul să fie în aer liber.

Să știe că nu numai în România au apărut aceste goluri în aprovizionare. în foarte multe țări nu s-a asigura echiparea corespunzătoare.

Nu este numai obligația statului să facă achiziții, ci si a spitalelor, a managerilor de spitale. Trebuie să facem un efort conjugat ca să fie un risc minim pentru personalul medical

Este misiunea pe care și-au asumat-o. Să se gândească la sănătatea și viața românilor care au nevoie de toți medicii”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă va lua măsuri împotriva medicilor care părăsesc spitalele, premiserul a declarat: „Am văzut declarații de înfierare a cadrelor medicale. Vom gândi totuși ceva pentru a asigura permanența în spitale dacă sunt cazuri de demisii.

Am dispus prin Ordonanță Militară să ofere posibilitatea cadrelor medicale de a se putea odihni între orele de muncă în spații de cazare plătite de DSP-uri pentru a nu-și pune în pericol familiile.

Căutăm soluții pentru a compensa printr-o bonificație riscul pe care și-l asumă medici care luptă cu coronavirusul”.

 

Vezi și:În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare