sursa foto:  stiripesurse.ro

În plină epidemie de coronavirus, Hellvig ar fi fost ‘convocat de urgență’ în SUA! Șeful SRI și-a trimis, însă, înlocuitorul

În plină pandemie de coronavirus, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, ar fi fost „convocat de urgență” la Washington, informează presa din România. 

În mod surprinzător, șeful SRI a decis să trimită un înlocuitor care să-l reprezinte în SUA.

Paradoxal, el nu-l trimite, cel puțin, pe prim-adjunctul Răzvan Ionescu, ci pe adjunctul Cristian Bizadea.

Jurnaliștii de la Național dezvăluie că Eduard Hellvig ar fi fost chemat în SUA, pentru a da explicații în legătură cu implementarea 5G în România.

Concret, americanii ar dori ca România, prin ANCOM, în prezent condusă de Sorin Grindeanu, să scoată compania chineză Huawei – cea care, de altfel, a fost acuzată direct de Donald Trump de spionaj militar – de pe „lista scurtă” a ofertanților implementării rețelei 5G în România.

Cum chinezii de la Huawei se află încă în cărți pentru a implementa 5G în țara noastră, Hellvig ar fi nevoit să dea explicații concrete „de ce este cocoloșit” Sorin Grindeanu, notează sursa citată.

(…) singura explicație posibilă pentru care Eduard Hellvig ar fi putut refuzat invitația în SUA este că acesta s-a temut că va trebui să dea explicații cu privire la ”încăpățânarea” lui Sorin Grindeanu de a continua, sub orice formă, implementarea rețelei 5G în România. Fără a lua în serios avertismentele tot mai serioase ale Administrației Trump cu evitarea ”filierei” Huawei! Pentru că deși fostul premier Viorica Dăncilă a semnat un angajament guvernamental cât se poate de ferm iar însuși președintele Klaus Iohannis ar fi dat asigurări personale în acest sens, americanii văd că totuși continuă să se ”îngroașe gluma” cu Huawei. Compania chineză acuzată personal de Donald Trump de spionaj militar, dar care încă nu a fost scoasă de pe ”lista scurtă” a ofertanților implementării rețelei 5G în România. Și cum americanii par a se cam fi săturat de asigurările politice de la București, cel mai probabil ”invitatul” SRI va trebui să dea explicații concrete de ce este ”cocoloșit” fostul premier Sorin Grindeanu, actualul președinte al ANCOM pe această solicitare expresă a Casei Albe. Ceea ce în niciun caz nu va fi în stare și nici nu are cum să o facă ”bietul” Bizadea, oricât de bun vorbitor de engleză ar fi acesta… Și uite cum strategia unora de a se juca ”de-a FBI-ul și CIA” de-a valma riscă acum să fie privit un ”joc dublu”, fie el și unul inconștient. Cert fiind doar că SUA așteaptă încă un raport clar ”Grindeanu – 5G” de la conducerea SRI! Iar Bizadea, oricît de loial s-ar dovedi pe persoană fizică directorului Hellvig, chiar nu are cum să scoată ”castanele fierbinți” ale Huawei-ului din ”jarul” care deja mocnește de prea multă vreme la Washington…”, scrie Național.

Bizadea coordonează „linia moartă” din SRI

Conform sursei citate, „SRI-ul va fi reprezentat la convocarea celor mai influente agenții guvernamentale ale lumii de ”junele” Cristian Bizadea! Cel care coordonează ”linia moartă” a Seviciului, cea cu învățământul și alte ”cimitire ale elefanților” în fișa postului”.

Vezi și

Comentariu: Medicii între eroi și ‘dezertori’

Proiect bombă! Interdicții majore pentru următorii doi ani

Vești pentru pensionari! Violeta Alexandru a făcut un anunț important

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare