sursa foto:  banisiafaceri.ro

Luna august vine cu o zi liberă pentru salariați: Ce amenzi riscă cei care nu respectă zilele nelucrătoare

Bucurie mare pentru salariați. Luna august vine cu o zi liberă. Aceștia se vor bucura de o zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Anul acesta, românii vor mai avea cinci astfel de zile. În total, acestea sunt în număr de 15. 

Astfel, în august, românii vor avea liber pe data de 15, când se sărbătorește Adormirii Maicii Domnului. Această sărbătoare este cunoscută sub numele de Sfânta Maria Mare.

Anul acesta, salariații vor mai avea cinci zile libere, și anume:

  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – miercuri;
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – vineri;
  • 1 decembrie (Ziua Națională a României) – sâmbătă;
  • 25 și 26 decembrie (prima și a doua zi de Crăciun) – marți și miercuri.

Adormirea Maicii Domnului pică într-o zi de miercuri. Este greu de crezut că oficialii vor acorda zile libere înainte sau după această sărbătoare așa cum s-a procedat anul trecut când ziua de luni a fost recuperată într-o zi de sâmbătă. În cazul acesta ar fi vorba despre mai multe zile.

Nu toți angajații vor beneficia de acest liber. Cei din domeniul sanitar, cei care lucrează în alimentația publică sau în locuri unde producția sau activitatea nu poate fi oprită, nu vor avea liber.

Ulterior, aceștia au dreptul la libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care acest lucru nu este posibil, salariații au dreptul de primi un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu oferă liberele legale sau care nu recompensează angajații pentru munca în aceste zile riscă amenzi între 5.000 și 10.000 de lei.

Vezi și Exclusiv! Cât de bogați sunt cei patru candidați la șefia DNA: Cine conduce topul

Președintele Iohannis a semnat! Se majorează vârsta de pensionare pentru acești bugetari

EXCLUSIV! Decizie importantă a autorităților în cazul criminalei de la metrou! Magdalena Șerban a părăsit Spitalul-Penitenciar Jilava

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare