sursa foto:  transporturiromania.ro

Mădălin Roșu (BAAR), despre asigurările RCA: ‘Nu sunt motive de îngrijorare vizavi de creșteri de prețuri sau lucruri de genul acesta’

Președintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România, Mădălin Roșu, a vorbit despre situația Euroins și prețurile asigurărilor RCA.

 

Mădălina Roșu a precizat ”nu sunt motive de îngrijorare vizavi de creșteri de prețuri sau lucruri de genul acesta”.

 

Mădălin Roșu (BAAR), despre asigurările RCA

Întrebat dacă s-ar putea scumpi polițele în contextul cererii mari de pe piață, Mădălin Roșu a spus: „După cum bine știți, prețurile sunt plafonate, înghețate, printr-o hotărâre de Guvern, deci nu cred că despre asta discutăm în perioada asta, nu văd de ce ar fi probleme vizavi de prețuri. Perioada aglomerată vine, repet, din acest volum care se răsfrânge pe toate părțile din proces, repet, brokeri, agenți, consultanți, cum doriți dumneavoastră să le spuneți, toți sunt implicați în perioada de care vorbim acum în gestionarea acestui lucru, acestui fenomen”.

”Nu sunt motive de îngrijorare vizavi de creșteri de prețuri sau lucruri de genul acesta”

Totodată, întrebat dacă la începutul anului am putea vedea un „boom” pe piață, el a afirmat: „Am tot văzut în presă fel de fel de speculații de genul acesta. Vă răspund altfel. Întotdeauna, prețurile se calculează în funcție de daunele pe care compania de asigurări le-a înregistrat în anii precedenți. Dacă raportul dintre primele de asigurare și daune este unul subunitar, sub 100%, asta înseamnă că acea companie este pe un rezultat pozitiv și, teoretic, cel puțin teoretic, nu sunt motive de îngrijorare vizavi de creșteri de prețuri sau lucruri de genul acesta”.

Deci întotdeauna noi trebuie să ne uităm foarte bine la ce se întâmplă în spectrul acesta de daune și ulterior, deci n-aș alerta populația că de mâine, de poimâine, de luna viitoare, se vor întâmpla lucruri de genul acesta, pentru că nu par a fi premisele respective”, a continuat Mădălin Roșu, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare