sursa foto:  libertatea.ro

Magistratura – afacere de familie. Cine e și ce încasări are de la statul român judecătorul care l-a eliberat pe criminalul care i-a dat foc tinerei de 17 ani

Condamnat la închisoare pe viață pentru cinci crime comise în anul 1993, Ion Turnagiu a fost eliberat condiționat în anul 2019. Cum s-a eliberat, Turnagiu s-a adaptat vremurilor și a început să comunice pe rețelele de socializare, el având, în urma verificărilor efectuate de Bugetul.ro, două conturi de Facebook. De altfel, prin intermediul rețelelor de socializare a ajuns să o cunoască și pe tânăra de 17 ani, căreia i-a dat foc săptămâna trecută.

Publicația Libertatea a dezvăluit că președintele completului de judecată care l-a eliberat pe Turnagiu este Mihaela Popescu, de la Tribunalul Mehedinți.

De altfel, judecătorul Mihaela Popescu l-a eliberat, în urmă cu o lună, și pe Marius Csampar, un alt criminal în serie, care, după ce a simțit aerul libertății, a devenit vlogger.

Soțul doamnei judecător Popescu, și el magistrat

Potrivit documentelor oficiale verificate de Bugetul.ro, Bogdan Popescu, soțul Mihaelei Popescu, este judecător la Tribunalul Mehedinți.

Soții Popescu au câștigat amândoi într-un an, conform ultimei declarații de avere, peste 460.000 de lei – aproximativ 100.000 de euro.

Mihaela Popescu a primit un salariu anual de la Tribunalul Mehedinți de 225.943 de lei, iar soțul său, Bogdan, 235.316 lei.

Potrivit documentului citat, în mai multe conturi, Mihaela Popescu are un total de 50.000 de euro și 66.970 de lei.

Soții Popescu dețin și două autoturisme – un Subaru Forester și o Toyota Yaris – și o remorcă.

În Drobeta-Turnu Severin, aceștia au o casă de locuit (196,84 mp) cu teren (258 mp), plus încă un teren intravilan de 512 mp.

Trebuie precizat că, alături de Mihaela Popescu, din completul Tribunalului Mehedinți care l-a eliberat pe Turnagiu a făcut parte și judecătorul Romică George Uliu.

Vezi și

Legea a fost aprobată! Se dau banii înapoi

EXCLUSIV Poliția e gata de asediu! Achiziții la foc automat: 25.000 de pistoale, un milion de cartușe, bastoane cu electroșocuri și căști de protecție cu vizor

Scandal de proporții la Poliția Capitalei: ‘E de-a dreptul ca la Miliție. Țipăm pentru că ne-am săturat de acuzații, controale, șicane și alte mizerii’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare