sursa foto:  facebook

Marcel Ciolacu a făcut anunțul! Pe cine propune premier dacă PSD va ieşi pe primul loc la alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu a fost întrebat pe cine propune premier dacă PSD va ieşi pe primul loc la alegerile parlamentare.

„Avem trei nominalizări. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Cîmpeanu. Trebuie să ne întoarcem la vremurile normale. Cu toată propaganda, acum avem un deficit de aproape 10% şi o datorie publică cu 10% mai mult, avem 46-47%. Nu mai sunt condiţiile de anul trecut. Când ai o criză trebuie să cauţi oamenii cei mai potriviţi şi oameni cu experienţă. Oameni care au dovedit că poţi ajunge la o creştere economică şi oameni cu credibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Adevărul.
Întrebat dacă se exclude de pe listă, Ciolacu a explicat că deocamdată nu poate vorbi despre un viitor Guvern

„Căutăm să creionăm un guvern şi un prim-ministru cu capacitatea de a coordona o astfel de criză”, a afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că Maia Teodoroiu e în cărţi pentru a deveni ministru al Justiţiei.

„Maia Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiză greu de egalat.

La Economie? Acolo avem mai mulţi specialişti. Am vrea cu Cristian Socol să mergem la Finanţe. Unul dintre cei mai buni e Mihai Tudose, acest lucru vine de le sindicate. Eu văd o nouă abordare”, a explicat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că există doi piloni principali, PNL şi PSD, în lupta de la alegerile parlamentare.

„Să-i lăsăm pe români să voteze. Există doi piloni. PNL şi PSD. Sunt actorii principali. Vom vedea coagularea în jurul celor doi actori principali. Pe urmă, categoric vom avea discuţii şi cu celelalte partide. Conform Constituţiei, preşedintele trebuie să invite la Cotroceni partidul cu cele mai multe mandate. Acest partid cred că va fi PSD. Ar urma apoi desemnarea unui prim-ministru care are zece zile să creioneze o majoritate”, a precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat că nu va face alianţă cu PNL, însă nu exclude discuţii cu USR PLUS.

„Vor exista discuţii. Politica înseamnă şi dialog. Eu nu ştiu cu USR va face aliaţă cu PNL. În fiecare zi văd o groază de corupţi. Şi în guvern şi pe listele lor. Ceva îmi scapă. Credeam că ei sunt cei fără penali. Cum fac ei cu corupţii şi furtişagurile PSD din starea de urgenţă? Una e campania electorală, alte lucruri se întâmplă după alegeri”, a menţionat Ciolacu.

Cât despre susţinerea unui Guvern minoritar, Ciolacu a afirmat că „din punctul de vedere al PSD, e exclus ca PSD să mai susţină vreodată un guvern minoritar”.

 

 

Vezi și: EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare