sursa foto:  g4media.ro

Marcel Vela luat la întrebări de senatori. Val de acuze prin moțiunea: ‘Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’

De la ora 15:00 se va dezbate de către senatori în Parlamentul României moțiunea simplă intitulată ‘Democrația românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie’, depusă de parlamentarii social-democrați împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela.

Semnatarii moţiunii solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost „falsificate”.

”Acest grup (de Comunicare Strategică – n.r.), aflat sub autoritatea ministrului marcel Vela, falsifică în mod debiberat realitatea prin omisiunea unor informațiine esnțiale ”, se arată în moțiune.

 

Senatorii PSD apreciază că numele ministrului Marcel Vela este cvasi-sinomin cu „haosul” și că acesta a făcut din amenzi „o taxă mascată pe coronavirus”.

 

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela „nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (…), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus”.

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, „întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ”.

”Drepturile fundamentale ale cetățenilor români au fost prea puternic lovite de regrelemntările prost făcute, de amenzile nelegale și de excesele autoritare ale ministrului ”Top Gun”. (…) Ministrul Vela trebuie să plece”, se mai arată în document.

Moţiunea simplă va fi dezbătută începând cu ora 15,00.

Citește și:

Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare