sursa foto:  clovis.ro

Mare atenție! Cei care au centrale termice sunt vizați! Lovitură dură pentru aceștia

Guvernanții aduc o veste rea acum la final de an și în plină iarnă pentru cei care au centrale termice de apartament. Este o încercare disperată de a salva RADET.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a readus în discuţie ideea introducerii unei taxe de mediu pentru centralele termice individuale de apartament pe gaze naturale.

Această discuţie vine în contextul modificării Legii termiei prin limitarea drastică a posibilităţii de debranşare a blocurilor şi de deconectare a apartamentelor de la sistemele centralizate municipale de termoficare, operaţiuni care nu vor mai fi permise decât în afara arealelor din localităţi decretate de primării ca fiind zone unitare de încălzire.

Introducerea unei astfel de taxe de mediu pentru centralele de apartament este cerută de mai mulţi ani de către RADET, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Capitală aflat în insolvenţă de 2 ani, şi a fost discutată inclusiv în cadrul procesului de elaborare a Strategiei energetice naţionale.

Potrivit Autorităţii, capacitatea centralelor termice individuale instalate în apartamentele din România a crescut cu aproape 62% în interval de 3 an, notează profit.ro.

Citește și:

Lovitură devastatoare pentru Elena Udrea și Alina Bica! Anunț dezastruos

Bomba a fost detonată! Cine o va înlocui pe Carmen Dan la Interne

Cine i-a deschis calea lui Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie de la Alba și ce salariu are

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare