Mare atenție! Nu plătiți aceste facturi- Președintele ANPC trage semnalul de alarmă

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), a fost în platoul emisiunii „Decisiv” şi a vorbit despre situațiile semnalate de diferiți consumatori. 

Tot mai mulţi români sunt bulversaţi pentru că au primit câte două facturi, pentru aceeaşi perioadă, după ce şi-au schimbat furnizorul de energie electrică.

Întrebat cât de legale sunt aceste facturi, Horia Constantinescu spune că aceste facturi nu trebuie plătite, mai ales dacă există două contracte. Unul în desfășurare și unul, cel puțin așa cum știe consumatorul, notificat spre a fi reziliat sau închis – oricare dintre variante.

„Vreau să ne lămurim clar că aici vorbim de o emitere automată a unor documente cu caracter fiscal. Deci, undeva, probabil, în spatele acestui document, cineva nu a operat în sistem faptul că acest consumator nu mai este beneficiarul serviciilor furnizorului de energie”, a spus Horia Constantinescu, vineri, la Antena 3 CNN.

Potrivit preşedintelui ANPC, românii care primesc facturi la energie de la doi furnizori trebuie să notifice acest lucru. „Noi recomandăm permanent un prim contact cu operatorul economic pentru a-i da acestuia posibilitatea de remediere și aș vrea să înțelegem că cei mai mulți dintre furnizorii pe care i-am văzut aici au portofolii de câteva sute de mii de clienți. Cu toate acestea, ne confruntăm cu situații de genul acesta. Ceea ce nu poate vorbi cu siguranță despre un mod de operare”, a mai spus preşedintele ANPC.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare