sursa foto:  digi24.ro

Mare atenție, șoferi! Amendă de 2.900 de lei pentru cei care nu respectă aceste reguli în trafic

Odată cu perioada concediilor, drumurile din România, dar în special autostrăzile, au devenit mai circulate ca în restul anului. Unii dintre conducătorii auto au fost atât de nerăbdători încât au depășit pe banda de urgență. Ghinionul a făcut ca polițiștii de la Rutieră să îi observe și să îi oprească.

 

Mai mulți șoferi au rămas zilele acestea fără permisul de conducere, după ce au depășit pe banda de urgență a Autostrăzii A2.

Noul Cod Rutier a intrat în vigoare în luna februarie a acestui an și cuprinde sancțiuni pentru șoferii agresivi și pedepse mai aspre pentru manevre periculoase pe autostradă.

Suspendarea permisului pentru 90 de zile pentru circulația pe banda de urgență 

Circulația pe banda de urgență a autostrăzii era sancționată doar cu amendă contravențională în vechea legislație, dar acum, Noul Cod Rutier prevede reținerea permisului pentru 90 de zile dacă șoferii folosesc în mod nejustificat banda de urgență. Noile amenzi sunt cuprinse între 1305 și 2900 lei.

Suspendarea permisului pentru 120 de zile (4 luni)

Suspendarea permisului de circulație pentru 4 luni se aplică pentru următoarele abateri :

-circulația sau întoarcerea pe contrasens pe autostradă

-depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h

-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată

Anterior, pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h și nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu linia de tren se reținea permisul pentru 90 de zile, cu posibilitatea de a reduce perioada de suspendare la doar 30 de zile după un test cu 15 întrebări pentru verificarea regulilor de circulație. Totodată, circulația pe contrasens era sancționată cu reținerea permisului pentru 60 de zile, conform dcbusiness.ro.

Vezi și:

Important! Aceste persoane vor primi amenzi usturătoare, dacă nu vor respecta regulile de folosire a anumitor tipuri de vouchere

Vești bune pentru sute de mii de angajați! Vor avea parte de noi creșteri salariale

Important! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul care vizează milioane de pensionari! Când vor fi acordate noile sume de bani

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare