sursa foto:  digi24.ro

Mare atenție, șoferi! MAI trage semnalul de alarmă: Se dau amenzi de până la 3.000 de lei

Luni seară, Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe contul de Facebook un videoclip în care explică în ce condiții șoferii își pot aplica folie pe geamurile mașinii.

Folie solara, antiefractie sau cu blocare a razelor UV, foliile auto sunt de mai multe tipuri si cu mai multe grade de blocare a luminii. Ministerul Afacerilor Interne a publicat, pe contul de Facebook, un videoclip în care un polițist explică în ce condiții șoferii își pot aplica folie pe geamurile mașinii.

„Pe geamurile laterale din față, după aplicarea foliilor, transparența acestora trebuie să fie de cel puțin 70%.

Poți folosi o folie mai închisă la culoare pe geamurile laterale din spate și pe lunetă cu condiția să fie omologată și aplicată într-un atelier autorizat R.A.R.

După aplicarea foliei, atelierul este obligat să-ți elibereze o declarație de conformitate și certificatul de garanție. Doar cu aceste documente poți dovedi că foliile sunt omologate.

Nu ai voie să pui folie pe parbrizul autovehiculului pentru că nicio folie nu a fost certificată pentru a fi aplicată pe parbriz”, a explicat polițistul.

Șoferii care nu respectă aceste obligații și își pun folie pe parbriz riscă o amendă de până la 2.900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare