sursa foto:  stirileprotv.ro

Marius Budăi, despre negocierile cu liderii sindicatelor din Educație: ‘Dialogul a fost unul constructiv’

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre care sunt șanse ca sindicatele din Educație să accepte oferta guvernanţilor pentru a înceta greva.

 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că dialogul cu sindicațiștii din Educație ”a fost unul constructiv”.

 

Există şanse să se îndeplinească, dialogul de astăzi de la Ministerul Muncii a fost unul constructiv„, a declarat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3 CNN.

 

Întâlnirea cu sindicatele a fost una constructivă şi s-a agreat începerea discuţiilor tehnice pe grilele de salarizare, pornind de la principiile enunţate de acestea, a afirmat, luni, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, după negocieri.

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater, a explicat la Antena 3 CNN în ce stadiu sunt negocierile cu Guvernul pentru a înceta greva. „Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2.000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2.000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor„, a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater la Antena 3 CNN.

Marius Nistor, liderul sindicatelor din învățământ, a declarat că ceea ce a oferit Guvernul trebuie să fie adus la cunoștință tuturor membrilor de sindicat.

Marius Budăi: „Am avut o discuţie constructivă”

De remarcat că am avut o discuţie constructivă astăzi. S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare„, a spus Marius Budăi, după discuţia cu sindicaliştii din educaţie.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare