Medic ORL: De ce Covid-19 duce la pierderea gustului și mirosului

Doctorul Remus Mihalcea, medic ORL, a explicat de COVID-19 duce la pierderea gustului și mirosului.

Specialistul a precizat că noul coronavirus afectează nervii olfactivi.

„Pierderea mirosului nu apare frecvent în viroze. Am observat de la începutul lunii martie, de când ne confruntăm cu infecţia cu Sars CoV-2, că unii pacienţi acuză hiposmie sau chiar anosmia – piederea parţială sau chiar în totalitatea a mirosului.

De câteva luni, a devenit o obişnuinţă să suspectăm pacienţii care se prezintă la camera de gardă cu aceste simptome ca fiind pacienţi cu coronavirus”, a spus medicul Remus Mihalcea, vineri, la rubrica Sfat de sănătate, de la Antena 3.

Specialistul spune că sunt şi alte afecţiuni medicale în sfera ORL, la care ne pierdem gustul şi mirosul, precum polipoza nazală, rinita cronică, deviaţiile de sept.

În cazul COVID, revenirea gustului sau a mirosului se face într-un timp care diferă de la o persoană la alta.

„Am întâlnit persoane care încep să-şi recapete mirosul după 10-12 zile de la debutul bolii, dar sunt persoane care nu şi-au recăpătat mirosul nici după trei luni”, atenţionează medicul.

Întrebat de ce ne pierdem gustul şi mirosul când ne îmbolnăvim de COVID, medicul a spus că încă se studiază acest lucru.

„Este cert că este o afectare nervoasă a nervilor olfactivi, dar nu avem încă foarte mult detalii în acest sens în literatura de specialitate”, explică dr. Remus Mihalcea.

Vezi și

EXCLUSIV Reguli diferite în privința înmormântărilor, în România! Deciziile semnate de Raed Arafat sunt diferite chiar și în zonele carantinate

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Decorarea asistentei lui Marcel Vela nu a fost ilegală!

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare