coronavirus tineri

sursa foto:  zf.ro

Medicii sunt dărâmați: „Nu ne-am asteptat la așa ceva. Tot mai mulți tineri sunt afectați de coronavirus”

Medicii infecționiști din Iași sunt îngrijorați de situația actuală, întrucât acum două săptămâni tratau pacienți infectați cu COVID-19, majoritatea trecuți de 65 de ani. În prezent cei mai mulți dintre pacienți sunt tineri.

 

„Dacă în primele două săptămâni am avut pacienți cu forme ușoare sau medii, în prezent am constat că apar disfuncții respiratorii, din fericire, nu la mulți grave, la tot mai mulți însă, indiferent de vârstă. Am fost întrebată de ce cred eu că s-a întâmplat acest lucru.

Cred că sunt două ipoteze. Fie acest agent infecțios trecând de la individ la individ își modifică patogenitatea, capacitatea de a apăra organismul, de a agresa organismul.

Iar pe de altă parte, ar putea fi vorba strict de terenul despre care discutăm al pacientului, despre comorbidități, despre vârstă. Acestea sunt concluzii la care vom putea răspunde abia după două, trei săptămâni. Ca un tablou general, peste 50 la sută dintre pacienții pe care îi tratăm la

Spitalul de Boli Infecțioase Iași sunt pacienți tineri. Vorbim de pacienți până la 50 de ani. Am avut doar doi pacienți cărora din momentul internării starea de sănătate li s-a înrăutățit. În rest sunt persoane care au stare generală foarte bună”, a declarat pentru BZI.ro, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Vezi și  Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare