sursa foto:  ebihoreanul.ro

Medicul Alexandru Rafila: ‘Valurile 4 și 5 vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică’

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat că în următoarele valuri ale pandemiei de coronavirus nu vor mai fi în pericol activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică.

 

Eu cred personal că valurile următoare – că se discută de 4, 5 – vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a acestui tulpini.

Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme”, a spus medicul.

Alexandru Rafila a spus că în acel val 4 nu s-a schimbat nimic, „dar oamenii au obosit. Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație. Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țară. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv”.

El a mai spus că această boală va exista mulți ani, dar nu va mai fi o problemă publică.

„Pentru că această tulpină extrem de contagioasă nu va ocoli sau va sări foarte puțin din persoanele nevaccinate”, a afirmat medicul, conform alphnews.ro.

Vezi și:

Alexandru Rafila, despre certificatul verde: ‘Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani ar trebui să fie scutiți’

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, despre criza de locuri în secțiile ATI Covid-19: ‘Avem un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518’

Raed Arafat, ieșire de ultim moment: ‘Situația este una îngrijorătoare și acest lucru îl vedem cu toții. Protecția copilului se face inclusiv vaccinând pe cei din jurul lui’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare