sursa foto:  digi24.ro

Medicul Beatrice Mahler le atrage atenția românilor: ‘Pandemia nu s-a terminat, avem încă pacienți în spitale. Dacă ne vom vaccina în continuare vom ajunge să fie liber fără mască în toamnă’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, atrage atenția că măsurile de relaxare anunțate sunt binevenite și așteptate, dar trebuie privite cu precauție.

 

„Ne bucurăm că sunt măsuri de relaxare, dar trebuie privite cu multă precauție.

Renunțăm la mască în spațiul liber, dar să ne gândim să păstrăm distanță. Pandemia nu s-a terminat, avem încă pacienți în spitale.

Aceste măsuri care sunt binevenite și așteptate să le aplicăm cu precauție și cu atenție. Acolo unde distanța de 1,5 -2 metri nu poate fi păstrată, să purtăm mască”, a spus Beatrice Mahler.

Medicul a atras atenția că măsurile de relaxare vin ca urmare a vaccinării unui număr mare de persoane, campanie care trebuie continuată și accelerată.

„Fără această campanie care trebuie susținută și accelerată, cu siguranță măsurile de relaxare pe care le așteptăm în continuare nu vor veni, deoarece ele sunt dependente de numărul de persoane care se vaccinează.

Dacă ne vom vaccina în continuare vom ajunge să fie liber fără mască în toamnă.

Deocamdată să purtăm masca în spații închise și aglomerate, să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanță. Mergem cu pași mici spre relaxare, dar condiționat”, a subliniat medicul, conform Digi24.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare