sursa foto:  hotnews.ro

Medicul Cristian Oancea: ‘E bine că lume vede luminița de la capătul tunelului. E important să continuăm vaccinarea’

Medicul Cristian Oancea, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, atrage atenția că „pandemia nu s-a încheiat”, și cel mai probabil în toamnă nu vor fi la fel de virulente ca valurile 2 și 3 cu care ne-am confruntat deja.

 

„Sunt măsuri binevenite. Incidența e în continuă scădere. În spital am făcut un întreg corp non-Covid, vorbim despre pneumologie. În AȚI cazurile sunt la jumătate (…). Vaccinarea duce la niște măsuri bine-venite, așteptate, pe care toți le așteptăm. E bine că lume vede luminița de la capătul tunelului. Pierderile de vieți omenești le regretăm toți și am făcut tot ce am putut pentru a fi reduse”, a afirmat Cristian Oancea.

Potrivit medicului, pandemia nu s-a încheiat. „Vor mai există replici, valuri, dar nu la fel de puternice”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Întrebat când ne-am putea confrunta cu un al patrulea val al pandemiei de coronavirus, medicul a răspuns că acest lucru s-ar putea întâmpla în toamnă: „Va fi o replică, nu cum au fost valurile 2 și 3. De asta mergem pe responsabilitatea oamenilor. E important să continuăm vaccinarea. Este nevoie de o campanie baza pe informare”, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare