sursa foto:  weforum.org

Medicul infecționist, mesaj îngrijorător: ‘Lupta de la terapie intensivă nu se va opri curând. Oamenii nu trebuie să uite să se vaccineze. Doar așa putem să ne resetăm’

Carmen Dorobat, medic primar infectionist la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, a vorbit despre situația dificilă cu care se confruntă spitalele românești care primesc pacienți COVID-19.

 

”O provocare de lungă durată, o drama de lungă durată este această pandemie. Suntem după o perioadă lungă de stress. Lupta de la terapie intensivă nu se va opri curând. Nu suntem în cel mai simplu moment. O mână de oameni se luptă cu o patologie care se schimbă de la o zi la alta. E nevoie de un lider la Ministerul Sănătății. E nevoie de o regândire a zonei tehnice, prin reorganizare. Doctori ar fi suficienți pentru zonele cele mai aglomerate. E nevoie de o regândire de personal pe îngrijire, asistenți, dar și pe tehnic. Le-aș spune românilor să-i înțeleagă pe medici și ca oameni. Oamenii nu trebuie să uite să se vaccineze. Doar așa putem să ne resetăm”, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare