sursa foto:  stirileprotv.ro

Medicul Virgil Musta: ‘Puțin probabil să mai apară un val atât de puternic cum au fost primele trei valuri sau cum au fost primele două’

Medicul Virgil Musta a explicat că autorităţile sanitare iau în calcul posibilitatea apariţiei unui nou val al pandemiei COVID-19 în cazul care va apărea o nouă variantă a virusului.

”S-ar putea să fie şi acest al doilea val. Am totuşi speranţa că acest val depinde dacă apare o tulpină nouă. Dacă apare o tulpină nouă, există riscul apariţiei unui al doilea val.

Dacă nu, datorită faptului că o parte a populaţiei s-a vaccinat şi o altă parte s-a îmbolnăvit, puţin probabil să mai apară un val atât de puternic cum au fost primele trei valuri sau cum au fost primele două. Primul val pentru ţara noastră a fost un val peste care am trecut foarte bine peste el”, a declarat medicul Virgil Musta, în direct la România TV.

Întrebat cât timp vor mai fi aplicate restricţiile anti-COVID, dr. Musta a precizat că relaxarea va fi realizată treptat.

”Relaxarea va apărea treptat. Depinde foarte mult de evoluţia cifrelor. Am avut în urmă cu un an o evoluţie neplăcută când printr-o relaxare prea puternică cifrele au început din nou să crească şi boala s-a reactivat. Există şi acum riscul, dar depinde de noi.

Dacă noi respectăm regulile şi reuşim să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, poate că această revenire la normalitate se va produce mai rapid. Dacă nu, probabil că va fi mai lent”, a menţionat dr. Musta, conform  româniatv.net

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare