sursa foto:   facebook

Mega-surpriză! Cine i-ar putea lua locul lui Mugur Isărescu

Mugur  Isărescu spune că se va retrage anul acesta din funcția de guvernator BNR pentru că împlineşte 70 de ani.

Potrivit surselor economica.net, Ministrul de Finanțe s-a înscris în cursa pentru a deveni succesorul guvernatorului Mugur Isărescu la BNR.

Contracandidatul său ar fi Cristian Popa, fost viceguvernator BNR din partea PNL şi instruit în bancă de însuși actualul guvernator, Mugur Isărescu.

Cu o experienţă de peste 16 ani în BNR şi trei mandate consecutive de viceguvernator, Cristian Popa a fost şi reprezentantul României la BEi. În cadrul băncii centrale, Popa a fost responsabil cu politica monetară, stabilitatea financiară şi cu relaţiile internaţionale.

La rândul său, Teodorovici a fost ministru de Finanțe în trei guverne diferite. Activitatea sa politică a mai inclus două mandate de senator, de Buzău și de Tulcea, din partea Partidului Social Democrat. A fost ministru al fondurilor europene și apoi al finanțelor publice în Guvernul Victor Ponta.

Mandatul actualului Consiliu de Administraţie al BNR expiră anul acesta, iar atacurile împotriva celui mai longeviv guvernator din istoria băncilor centrale ale lumii au cunoscut un aplomb deosebit în ultimul an, inclusiv din partea actualului Ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Chiar dacă actualul guvernator a anunţat că nu vrea să mai aibă de-a face cu conducerea BNR, piaţa externă şi transformările cu care se va confrunta aceasta în următorii anii îl reclamă pe Mugur Isărescu în aceeaşi funcţie şi în aceeaşi reţea de relaţii externe pentru continuarea politicii monetare pe care acesta a început-o în România, scrie sursa citată.

Cu atât mai mult ies în evidență, în acest context, desele contre și atacuri între Isărescu și Teodorovici, care au avut loc în ultimii doi ani.

Vezi și:

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

Cine este, de fapt, Tudor Biaciu, cel care a făcut declarații explozive despre ‘clanurile’ din sistemul bugetar – Mafia fondurilor europene

Vești pentru toți angajații! Veți primi compensații dacă lucrați în această zi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare