Mesaj pentru toți românii care vor să-și sacrifice porcul de Crăciun, în propria gospodărie

În spațiul public au apărut informații că un sătmărean a fost amendat de către DSVSA Satu Mare, după ce și-a sacrificat porcul în propria gospodărie, fără să anunțe autoritățile.

Acum, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine cu un mesaj pentru toți cei care doresc să sacrifice porcul de Crăciun.

ANSVSA a transmis că este foarte important să fie limitat numărul focarelor de pestă porcină din țara noastră.

Cu toate acestea, ANSVSA i-a asigurat pe români că se vor putea bucura de porcul crescut în gospodările.

Mesajul ANSVSA:

Pentru noi este foarte important să nu avem niciun focar, dar în condițiile date în momentul de față, facem eforturi să limităm numărul de focare.

Se apropie sărbătorile de iarnă, tradiția noastră este să ne sacrificăm porcul de Crăciun acasă, în bătătură.

Pentru noi, ca servicii sanitar veterinare la nivel național, avem același interes și aceeași prioritate pentru sănătatea porcinelor din gospodăriile populației și din marile complexe.

În cele mai multe zone se vor sacrifica și ne vom bucura împreună de produsele tradiționale cu porc sacrificat în bătătură”, a precizat vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu, pentru AGRO TV.

După ce și-a tăiat porcul în propria gospodărie, un român a fost amendat de autorități! Motivul este scandalos

Un român s-a trezit amendat cu 6.000 de lei, după ce și-a tăiat porcul în propria curte. Motivul este scandalos.

El nu a anunțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare i-au aplicat unui sătmărean – persoană fizică – o amendă contravențională în valoare de 6.000 lei, a dezvăluit Presasm.ro.

Dat fiind că ne apropiem de sărbătorile de iarnă, nu ne-ar mira ca numărul amenzilor date crescătorilor de porci să fie din ce în ce mai mare în perioada următoare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare