sursa foto:  capital.ro

Mihai Chirica, primarul Iașului, pus sub control judiciar de DNA

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției. De asemenea a fost dispusă și efectuarea urmăririi penale față de HARABAGIU GABRIEL VASILE, fost viceprimar al municipiului Iași, pentru aceleași infracțiuni. Aceștia sunt acuzați că ar fi dispus/semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași.

 

În comunicatul transmis, procurorii DNA spun că blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație fiind încălcat planul urbanistic zonal.

„Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării/extinderii construcției, datat 10.10.2018, emis de Municipiul Iași.

Cu privire la certificatul respectiv, din materialul probator administrat în cauză ar fi rezultat existența, pe parcursul derulării procedurilor de atestare a construcției, a 3 (trei) variante diferite din punct de vedere al conținutului sau al persoanelor care au semnat certificatul, toate variantele având același număr de înregistrare și aceeași dată.
Emiterea certificatului a creat, pentru societatea beneficiară, posibilitatea de a înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului în cartea funciară și de a proceda la vânzarea apartamentelor din respectivul imobil”, se arată în comunicat

Mihai Chirica trebuie să respecte o serie de obligații

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Mihai Chirica trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu iasă din ţară fără încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta.

În caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare