sursa foto:  caleaeuropeana.ro

Mihai Tudose critică Pfizer-BioNTech: ‘Întârzierile de livrare anunțate afectează grav lanțurile de aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populație’

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, fost premier al României, afirmă pe pagina sa de Facebook, că a cerut comisiei europene să acționeze ferm și urgent pentru a garanta furnizarea necesarului de doze pentru imunizarea în masă a populației UE până în vară.

”Sesiunea plenară a Parlamentului European, care începe azi, se va concentra pe vaccinarea anti-Covid și combaterea efectelor sociale ale pandemiei. Am adresat azi o interpelare Comisiei Europene pe tema asigurării vaccinurilor necesare anti-Covid19. Am cerut Comisiei – în calitatea ei de responsabilă pentru sistemul comun de achiziție a vaccinurilor – să acționeze ferm și urgent pentru a garanta furnizarea necesarului de doze pentru imunizarea în masă a populației UE până în vară!
Acordurile dintre Comisia Europeană și BioNTech-Pfizer, respectiv Moderna ar trebui să asigure, teoretic, dozele de vaccin necesare pentru imunizarea a 380 de milioane de cetățeni europeni – peste 80% din populația UE. Din păcate, însă, este doar o situație ipotetică, având în vedere problemele pe care le are BioNTech-Pfizer în a-și îndeplini angajamentele asumate. Întârzierile de livrare anunțate afectează grav lanțurile de aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii de populație.
Consider inacceptabile ezitările și întârzierile producătorului, care a beneficiat de plăți masive și anticipate din partea Comisiei Europene, în numele țărilor UE!
Vom avea mâine o dezbatere în plenul europarlamentar cu Consiliul și Comisia pe această temă. De asemenea, miniștrii de externe din UE discută azi problema vaccinării, în pregătirea summit-ului informal online, de joi, al șefilor de state și guverne europene.
Cetățenii așteaptă de la noi rezultate concrete, de aceea e esențial ca această mobilizare să dea roade. Orice sincopă afectează vieți omenești, precum și predictibilitatea și credibilitatea campaniei de vaccinare”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citește și:

SURSE Omul lui Marcel Vela ar putea ajunge la șefia unei instituții de forță!

Legea a intrat în vigoare! Acești români se pot pensiona mai devreme

Vestea momentului! Statul vine cu noi beneficii pentru milioane de români.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare