sursa foto:  romania24.ro

Mii de români sunt vizați! Inspectorii fac verificări la sânge

Autoritățile au trecut la verificări. De data aceasta, ținta o reprezintă  gospodinele care vând platouri cu aperitive și prăjituri pe Facebook.

Sunt vizate micile afaceriste care prepară alimente pentru platouri și prăjituri și nu au documente sau avize care să dovedească faptul că produsele sunt singure din punct de vedere sanitar. În această perioadă, inspectorii din Alba verifică gospodinele de pe internet, printr-o metodă simplă, cea a ”clientului misterios”.

Aceștia sună la numerele de pe Facebook din anunțuri și comandă produsele făcute de gospodine, iar când se întâlnesc cu acestea le cer documentele. Dacă acestea nu le au, sunt sancționate.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare doar de la unități autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor deoarece acestea sunt supuse controlului de specialitate. Şi ANAF verifică vânzările online.

„În primul rând transmitem tuturor consumatorilor să NU cumpere produse alimentare, prăjituri, cozonaci ori alte preparate de la persoane fizice care le comercializează prin mediul online, pe diferite site-uri de anunțuri și vânzări diverse bunuri și servicii ori de pe rețelele de socializare/grupuri ale acestora.

Astfel, cei care cumpără preparate alimentare de la persoane neautorizate se expun unui risc iminent de îmbolnăvire și o fac pe propria răspundere.”

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare