Mii de români vor fi afectați: dispare acest tip de pensie!

Acest tip de pensie va dispărea, iar mii de români vor fi afectați în anul 2020. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a dat vestea. 

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că în momentul de față nu există riscuri pe termen scurt și mediu. Însă, ar putea apărea riscuri pe termen lung mai ales că cei care contribuie la fondul de plată sunt doar cu 400.000 mai mulți decât pensionarii.

În plus, ministrul a mai spus că Pilonul 3 reprezintă o opțiune bună pentru cei care vor mai multă siguranță în ceea ce privește pensiile. De asemenea, Violeta Alexandru susține și că trebuie gândită o soluție pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2.

Personal, încurajez economiile, personal încurajez o gândire responsabilă și cred că o opțiune este într-adevăr Pilonul 3, care e sută la sută privat, e vorba de economiile oamenilor, bani care pot fi accesați oricând. Trebuie gândită o soluție, nu cu un efect imediat, dar trebuie gândită o soluție pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul 2, iar acest lucru trebuie făcut cu chibzuință, cu o analiză temeinică care să nu afecteze Pilonul 1, să nu genereze un deficit pe care să nu îl putem acoperi”, a declarat Violeta Alexandru.

 

Vezi și:

S-a aflat! Ce salariu va încasa președintele României anul acesta

Schimbare radicală- Cum va fi impozitată această categorie de români

Vești uriașe- Salarii majorate cu 25% pentru anumiți angajați

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare