sursa foto:  agerpres.ro

Ministerul de Interne, anunț important: ‘Au fost tipărite’

Ministerul de Interne, prin purtătorul de cuvânt Monica Dajbog, a făcut un anunț important referitor la alegerile de duminică.

Potrivit Monicăi Dajbog, toate buletinele de vot au fost tipărite.

Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la alegerile locale, dorim să vă prezentăm stadiul pregătirilor pentru buna desfășurare a acestora.

Conform prevederilor legale, Ministerul Afacerilor Interne urmărește, cu precădere, ca toate instituțiile implicate în organizarea și desfășurarea alegerilor locale să realizeze acţiunile din Programul calendaristic la termenele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 576/2020.

Până la acest moment, toate sarcinile au fost îndeplinite în termenul legal.

În ceea ce privește sarcinile ce revin MAI, conform calendarului aprobat de Guvernul României, îi asigurăm pe toți cetățenii că s-au luat toate măsurile pentru a nu exista nicio întârziere și pentru ca întreg procesul electoral să se desfășoare în condiții de legalitate și siguranță.

Toate buletinele de vot au fost tipărite, fiind în curs de finalizare activitățile de preluare și depozitare în spații puse la dispoziție de instituțiile prefectului.

De asemenea, în perioada 17-18 septembrie, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au participat la predarea ștampilelor cu mențiunea ”VOTAT” și a timbrelor autocolante către instituțiile prefectului.

Buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării vor rămâne sub paza efectivelor MAI până la preluarea lor de către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare în preziua votului.

Ulterior, efectivele MAI vor asigura măsurile de protecție la cele 18.794 de secții de votare.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost luate toate măsurile pentru menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice în localitățile țării pe întreaga perioadă electorală, în sistem integrat, cu participarea poliției, jandarmeriei, poliției de frontieră și a celorlalte structuri operative.

Pe timpul campaniei electorale, efectivele MAI sunt responsabile cu asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia manifestărilor publice electorale și a pazei locurilor de realizare și de depozitare a buletinelor de vot și a celorlalte materiale electorale, precum și cu cercetarea sesizărilor cu privire la producerea unor incidente electorale.

Referitor la desfășurarea campaniei electorale, până astăzi au avut loc 1.160 de manifestări electorale în municipiul București și în alte 537 de localități. Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită, măsurile de ordine publică fiind asigurate de peste 3.300 de angajați ai MAI.

De la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare.

Cele mai multe sesizări au fost despre:

• distrugerea, deteriorarea sau murdărirea afișelor electorale ori a anunțurilor de propagandă electorală;

• nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală;

• nerespectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse în context electoral;

• nerespectarea hotărârilor birourilor electorale sau ale Autorității Electorale Permanente.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 386 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92 de mii de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenții, fiind sancționate cu amendă sau avertisment 36 de persoane.

Pe timpul campaniei electorale, au fost constatate 149 de infracțiuni pentru care sunt cercetate 128 de persoane.

În continuare, Ministerul Afacerilor Interne va asigura efectivele necesare pentru desfășurarea într-un climat de siguranță publică a campaniei electorale, dar și pentru îndeplinirea în bune condiții a tuturor categoriilor de misiuni ce ne revin, inclusiv în contextul pandemiei.

Spre exemplu, doar în ultimele 24 de ore, efectivele MAI împreună cu reprezentanți ai altor instituții au verificat 2.240 de operatori economici și peste 20 de mii de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 727 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200 de mii lei.”, a declarat, marți, Monica Dajbog.

Vezi și

Cozmin Gușă dezvăluie cine e ‘Președintele din Umbră’ al României! El e principalul influencer al deciziilor lui Klaus Iohannis

Au îngropat securea războiului! Eliberat din pușcărie, temutul lider al Cordunenilor a semnat tratatul de pace

Video. Un ministru din Guvernul Orban a fost prins cu minciuna! A declarat că nu are contracte cu statul, deși în SEAP apare altceva

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare